Gratis internet voor toeristen

Gratis internet voor toeristen

Gratis internet voor toeristenDe Leeuwarder Courant weet te melden dat toeristen in Sneek gratis kunnen internetten. Langs de hele vaarroute door Sneek staan hotspots voor draadloos internet. De service, Wi-Free geheten, wordt aangeboden door Sneker ondernemers.

Sneek is daarmee niet de eerste stad die gratis internet aanbiedt voor toeristen. Eerder deze maand lanceerde Stichting Skeyeopener bijvoorbeeld het zogenoemde draadloze ‘living lab’ waarmee strandgasten in Scheveningen vanaf de Pier tot en met de Scheveningseslag, ongeveer 700 tot 800 meter, gratis op het strand kunnen internetten.

Nu we toch bezig zijn, wie kent nog meer plekken in Nederland waar gratis internet wordt aangeboden voor toeristen? En vanuit zakelijk oogpunt, trekt het ook meer toeristen of is het vooral een goede extra dienstverlening? Wie?


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Was er overigens niet sprake dat ook Amsterdam gratis internet rondom de Dam heeft overwogen? Ik weet dat een aantal grote steden als Praag en Krakow gratis draadloos internet aanbieden.

  geplaatst op
 • In alle vestigingen van McDonald's later dit jaar (zie http://www.missethoreca.nl/Live.htm) en langs het strand van Scheveningen (http://www.missethoreca.nl/1075475/cafe/cafe-nieuws/DraadloosInternetOpStrandScheveningen.htm), voor zover ik weet.

  geplaatst op
 • Ik vraag me af of watersporters nu eerder Sneek aan zullen doen dan andere plaatsen aan de Friese Meren. Je gaat het water op voor je vakantie en niet om te internetten en mensen die toch per se de hele tijd hun e-mail willen kunnen checken zullen eerder kiezen voor mobiel internet.
  Wel denk ik dat het de waardering van de stad verhoogt en daarmee ook de kans dat mensen nog eens terug zullen komen.

  Leuk dat dit soort initiatieven ontstaan vanuit het bedrijfsleven. Ben benieuwd naar soortgelijke projecten.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.