Four Square, next Twitter?

Four Square, next Twitter?

Stel, je komt vaak in café de Jaren en je bent exhibitionistisch genoeg om dat via Twitter met je vrienden te delen. Je vergezelt dat met een Mobypicture of Twitpic foto en bij je vrienden thuis verschijnt een glimlach. FourSquare gaat een stap verder. Door het frequente bezoek aan de Jaren en vrienden aan te sporen ook te gaan en tips te geven, verdien je punten. Elke keer als je incheckt verhoogt dat de score en als aantoonbaar ambassadeur van de hotspot ontvang je gratis drank. Een veelbelovend businessmodel.

FourSquare, een locatiebased game koppelt web advertising, social media buzz en aanbevelingen direct aan de klant, die vervolgens de winkel binnenstapt. Een ideale en lowcost mix voor branding van je product of service. FourSquare heeft dat verrassend opgepakt. En de early adopters zeggen amen!

{title}

Ik heb inmiddels de FourSquare applicatie voor de iPhone, die alleen nog maar voor Amsterdam toegankelijk is, getest. Ik stelde mij direct het doel ambassadrice van Hotel Arena te worden. Ook kwam ik al enkele vroege NL twitterbirds tegen, it is fun, it is cool en voor een ieder aan te bevelen.

Bron: Menno te Koppele (naar aanleiding van mijn vraag: Twitter, what’s next?)

 


DelenEr zijn 15 reacties op dit artikel

 • Leuke toepassing inderdaad. Of dat het een blijvertje is, weet ik niet. Het is in principe een verkapt loyaliteitsprogramma. Ik zit niet te wachten op positieve berichten van mijn Twitter-vrienden die hunkeren naar een gratis drankje. Zij verliezen namelijk mijn vertrouwen, ze worden immers beloond om deze berichten te verzenden.

  Overigens: ik ben geen jurist, maar "gratis drank" klinkt als vragen om problemen.

  geplaatst op
 • Wat ik me afvraag of ontwikkelaars zich wel realiseren dat er nog steeds bakken met mensen zijn die GEEN iPhone hebben? Maar wel alle andere functies zoals GPS, mobiel internet, etc.? leuk zo'n API, maar m.i. pas succesvol als het platformonafhankelijk kan werken. Op je mobiel.

  geplaatst op
 • @Gitta Als ik het goed begrijp kun je Foursquare gebruiken via een Iphone applicatie, per SMS, maar ook via een mobiele website. Prima voor de meeste andere mobiele telefoons, lijkt mij:
  http://m.playfoursquare.com/

  Overigens bedoelt Annet waar zij zegt API, waarschijnlijk de Iphone app(licatie). Foursquare heeft wel een API, maar dat is hele andere koek.

  geplaatst op
 • "FourSquare, een locatiebased game koppelt web advertising, social media buzz en aanbevelingen direct aan de klant, die vervolgens de winkel binnenstapt."

  Hier stopte ik met lezen en concludeer al gelijk dat het hier weer om opgeklopte marketing bullshit gaat. Uberhaupt triest van die mensen die in een uitgaansgelegenheid interessant staan te kloten met een Iphone.

  geplaatst op
 • @Jeroen pfff, dat van die gratis drank is een beetje gemier op de vierkante centimeter, toch? ;-) het was een (niet helemaal) fictief voorbeeld. Uiteraard is FourSquare niet alleen voor de horeca interessant.

  @Erwin, thanks, gewijzigd.

  geplaatst op
 • @Annet, dat klopt inderdaad van dat gemier :-)

  geplaatst op
 • FourSquare? Gesponsord door de pinksterbeweging, door de hypothekenmafia, door het kledingmerk, of gewoon queer as a square egg? Alle vier die hoeken zou me ook niet verbazen.

  geplaatst op
 • ik weet niet of de pinksterbeweging en een queer as a square egg wel hand in hand kunnen lopen? ;-)

  De founders van FourSquare zijn Dennis Crowley en Naveen Selvadurai

  geplaatst op
 • Als FourSquare de nieuwe Twitter is, dan is de buzz wel op dezelfde plek begonnen. Algelopen maart op SXSW in Austin, Texas was FourSquare de rondzingende naam, net als Twitter dat twee jaar eerder daar was.

  geplaatst op
 • Erg leuke app, maar zit al tijd op Brightkite en het zijn er mischien tientallen in Rotterdam die het gebruiken. Massa bouwt niet echt snel op. Al is dit vele malen leuker dan Biightkite. Dit hadden ze dus bij Hyves een jaar geleden moeten bedenken. Ga hem instaleren, ben benieuwd eens kijken wanneer ik mijn eerste free beer sta te drinken :-)

  geplaatst op
 • Daar ben ik snel klaar mee, alleen nog maar Amsterdam ;-(

  geplaatst op
 • @Erwin zou meer dan toevallig zijn ;-)

  @Oli Haha! tja ... verschil moet er wezen!

  geplaatst op
 • Ja Erwin, dat weten we, dank.
  Hetzelfde als waar AdG ook al naar linkte.
  En dat bedoel ik nou altijd: zet je twee-punt-nul-geurvlag als de wind het toelaat.
  Want stinken naar ouwe meuk doet het namelijk altijd.

  geplaatst op
 • Ik vind FourSquare gewoon leuk. Het is uiteraard nog niet perfect, maar er zitten we slimme en ervaren mannen achter (de oprichters van Dodgeball, dus van ver voor de iPhone ;-)). En wat het heel slim doet, is het koppelen aan competitie en het landjepik element. Gezien het enorme belang dat bijvoorbeeld twitteraars hechten aan aantallen tweets, milesstones bij ronde getallen, aantallen followers of positie in de twittergids zou dat wel eens een gouden zet kunnen blijken.

  Voorlopig zul je nog geen gratis biertje krijgen als mayor van een lokatie, maar het is wel een eerste stap richting het opbouwen van social capital dat op basis van lokatie kan worden ingezet. Hier gaan we dus nog wel meer van horen.

  geplaatst op
 • @Johan Schaap
  Inmiddels aan het brainen met Dennis Crowley behind the scenes, na een akkefietje op Twitter. Goeie gozer idd.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.