Facebook koopt Friendfeed

Facebook koopt Friendfeed

{title}“We are happy to announce that Facebook has acquired FriendFeed. As my mom explained to me, when two companies love each other very much, they form a structured investment vehicle…” Dit schrijft een van de oprichters (en ex-Googler, dat zijn ze de oprichters trouwens allemaal) van Friendfeed Bret Taylor op het company blog. In de eerste berichten (ReadWriteWeb, TechCrunch) werd eerst nog voorzichtig gedaan, maar nu is het met dit blogbericht op Friendfeed en dit persbericht vanuit Facebook zelf echt officieel: Facebook heeft social sharing site Friendfeed overgenomen. Financiële details zijn daaarbij niet bekend gemaakt.

De founders van Friendfeed houden ‘senior roles’ binnen Facebook; de werknemers van Friendfeed (12) komen allen op de loonlijst van Facebook te staan. De twee diensten vullen elkaar, zo valt te destilleren uit de verschillende berichten, goed aan: dit lijkt een ‘logische’ acquisitie. Op SearchEngineland schrijft Matt McGee:

“In buying FriendFeed, Facebook gets a very similar set of tools as if it had bought Twitter (some would say a better set of tools). FriendFeed recently launched its own real-time search tool that looks remarkably like the search experience on Twitter.”


DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Analyse van Robert Scoble op Twitter (natuurlijk): http://twitter.com/Scobleizer/status/3231415790

  "Facebook is aiming its big guns at Google NOT Twitter. That is why I am excited by Facebook's acquisition of FriendFeed."

  geplaatst op
 • Snap de reactie van Scoble niet, het lijkt me dat Facebook met de koop van Friendfeed juist de strijd aangaat met Twitter en niet met Google. Of zou Twitter de volgende aankoop zijn en zijn ze inderdaad de nieuwe Google in het realtime web-tijdperk? Interessante ontwikkelingen in ieder geval!

  geplaatst op
 • Vind het wel een logische.

  FriendFeed pakt meerdere realtime datastream (o.a. die van Twitter). Als je die toolset (waar Matt McGee ook naar refereerd) combineerd met het reeds bestaande bereik van Facebook dan wint twitter de race om realtime search niet op zichzelf. Google ligt nog wat verder achter op dit vlak.

  Spannende race! :)

  geplaatst op
 • Ik vraag me net als Marco idd af of het domineren van de wereld/Google van de troon stoten het doel is, ik zie het eerder als het ouderwetse landjepik waarbij nu het continent Social voor een groot deel door Facebook wordt beheerst. Maar zelfs als het hele continent veroverd zou worden (dus overname Twitter, MySpace, etc), dan nog blijft er een groot deel over waar Google de baas is (en kan blijven). Op Mashable wordt er al wel over 'G vs F' gesproken.

  geplaatst op
 • FriendFeed is wel erg populair vanochtend:
  http://www.flickr.com/photos/marketingfacts/3811073944/

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.