Frog Design Amsterdam: Eerste editie Design Mind Salon

Frog Design Amsterdam: Eerste editie Design Mind Salon

Frog Design Amsterdam: eerste editie design mind SalonVorige week donderdag bezocht een select gezelschap de Amsterdamse MiNiBar op uitnodiging voor de eerste editie van ‘design mind Salon’, een initiatief van Frog Design Amsterdam. Spreker op de bijeenkomst was executive creative director Tjeerd Hoek - de befaamde designer van ondermeer de gebruikersinterface van Windows Vista, die sinds 2007 bij Frog Design werkt en sinds kort weer in Amsterdam woont. Frog Design is een wereldwijd gevestigd top designbureau dat ondermeer hardware en software ontwerpt, en vorig jaar een vestiging in Amsterdam opende.

Bedoeling van het bezoek was de bezoekers bekender te maken met de diensten van Frog Design en de komst van Tjeerd naar Amsterdam te vieren, andersom een gelegenheid voor de Amsterdamse Frog werknemers om kennis te maken met een aantal vertegenwoordigers uit de creative en online branche en de media. Frog Design werkt voor klanten als Disney, HP, Logitech, Microsoft, Yahoo!, Siemens en MTV.

Tjeerd Hoek presenteerde het bedrijf vanaf de start met projecten van toen, waaronder het design van de Apple IIC computer - later door Time magazine uitgeroepen tot ‘Design of the Year’ -  tot aan de huidige diensten (interfaces, mobiele oplossingen, product design en software). Bij navraag bij Jeroen Van Eijk, senior interaction designer bij Frog en ex-Mirabeau, werd later duidelijk dat het Amsterdamse Frog Design kantoor tot op heden nog niet voor lokale klanten werkt, maar voor internationale opdrachtgevers - al gaf hij aan dat dit zeker zou kunnen veranderen.

Creatief Directeur Pete Matthews benadrukte het belang voor de werknemers van de nieuwe vestiging om kennis te maken met de in Amsterdam gevestigde branche. Monique van Dusseldorp, onder meer bekend van de organisatie van Picnic en andere events, was gevraagd het kennismakings- en presentatie event op te zetten en daarvoor de juiste personen uit te nodigen. Dat leverde een lijst prominenten uit de business op: afgevaardigden van onder andere Fabrique, Logica, Nalden, Adobe, Bright, Marketingfacts, NOS, The Next Web, Hyves, Ilse media en Mobile Monday waren vertegenwoordigd.

Naast de aanleiding van dit event om deze personen te spreken, kennismaking met Frog en de presentatie van Tjeerd Hoek volgens mij een prima officiële kickoff van het Amsterdamse Frog Design avontuur - in stijl in de MiNiBar, uiteraard. Wat mij betreft: op naar de volgende editie van Design Salon..


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.