ReclameReview: Tuc

ReclameReview: Tuc
, Hardcopy
@davidbrinks

Tuc claimt met deze nieuwe campagne het relaxmoment op de bank.

Credits:
Bureau: Euro RSCG Amsterdam
Account: Daan Goote, Eefje Beekmans
Creatie: Laurens Bosman, Joost van Praag Sigaar
D.O.P.: Rutger Storm
Klant: Carlijn Hensing, Lydia Thomas, Erik Soeteman
Productie: Fatima Engelhard
RTV: Kim Wolffensperger, José Karsten
Regie: Herman Poppelaars
Strategie: Remko Herremans
Productie: First on Mars
Muziek: Massive Music
Postproductie: Postoffice
Geluid: Tone of Voice

De doelstelling:
Naamsbekendheid Tuc verhogen en relaxmoment claimen.

De uitwerking:
Overdag zijn we maar druk met onze rol in de maatschappij. Er moet van alles. ‘s Avonds hoeven we gelukkig niks. Nou ja, relaxen met Tuc op de bank. De campagne bestaat behalve uit commercials (zie ook ‘Psychiater’) uit online, radio, print, event marketing en promoties.

Het oordeel:
Cup-a-Soup heeft al jaren geleden het tijdstip 16.00 uur geclaimd om via hun soepjes mensen weer bij de les te krijgen op het moment dat ze in een dipje dreigen te raken. Tuc doet dat nu heel slim op een soortgelijke manier met de avond. In de avonduren kunnen we immers heerlijk onszelf zijn en hoeven we ons niet anders voor te doen (zoals vooral de modefreak in bovenstaande commercial doet).

De commercial met de psychiater heeft natuurlijk als extra grap dat hij op dezelfde bank relaxt waar overdag zijn cliënten hun emoties de vrije loop laten. Beide commercials zijn grappige verhaaltjes die laten zien dat je ‘s avonds op de bank heerlijk van Tuc kunt genieten. Er zal echter nog wel een tijdje duren voordat het ‘op de bank relaxen’ definitief is geclaimd door Tuc, want daar is heel wat media-exposure voor nodig. Ik ben benieuwd wat er nog meer volgt in dit thema, want de achterliggende gedachte spreekt me aan.


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Niet mijn type reclame, maar goed bedacht om de avond te 'claimen'. Ik denk alleen dat er meer voor nodig is.

  Cup-a-soup heeft dit vooral voor elkaar gekregen met een slimme slogan en automaten in de zakelijke markt. Ik mis hier nog de payoff, iets wat het juist zo uniek maakt. Zoiets als "Lekker tuccen op de bank"

  geplaatst op
 • Ik vind het woordje 'gewoon' dat voor dat zinnetje staat een beetje denigrerend, met die hele gay scene die er aan vooraf ging.

  geplaatst op
 • Leuke filmpjes, best apart, vooral de psychiater. Ik zie deze slogan ook best werken. Benieuwd naar die overige invullingen.

  geplaatst op
 • Ik vind psychiater leuker dan de Bruno variant. Ik heb alleen problemen met het tijdstip claimen. S'avonds kan je inderdaad jezelf zijn, maar ik vind TUC geen avondsnack. Jullie wel?

  geplaatst op
 • @Peter: dat woordje 'gewoon' gebruiken ze ook in de andere commercial, dus het is niet specifiek op de gay scene gericht. En het slaat volgens mij op het gedrag van de hoofdpersoon, aangezien die duidelijk niet zichzelf is overdag.

  @Michael: ik vind Tuc meer een snack voor op een feestje. En het behoorde altijd tot mijn standaarduitrusting als ik naar een meerdaags muziekfestival ging. :)

  geplaatst op
 • Ik vind hem eigenlijk wel cool en krijg er inderdaad zin van.

  Als payoff .. Its Time To Tuc :).

  Ik heb vanuit de doelstelling 'claimen van een moment' een uitstekende campagne bedacht voor een heel bekend drankje in Nederland .. ik ben alleen niet sterk in de uitwerking en denk dat daar uitstekende partijen voor zijn te vinden. Het zit hem 'met name in de naam' voor de campagne en als ik die prijs geef is meteen ook al het hele concept duidelijk. Hie moet ik daar mee omgaan? Iemand suggesties.

  Tips aanbevolen.

  Met vriendelijke groet,

  Remo Natali

  geplaatst op
 • @David - of ze het zo bedoelen of niet, zo komt het wel op mij over.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.