Wat is de beste social media campagne case in Nederland?

Wat is de beste social media campagne case in Nederland?

{title}Social media is op dit moment misschien wel het meest besproken onderwerp bij bedrijven. Op vele congressen worden workshops en presentaties gegeven over hoe je het beste en op welke manier sociale media door organisaties ingezet kan worden. Maar hoe staat het met het gebruik van sociale media onder de top 100 adverteerders in Nederland ten opzichte van een half jaar geleden? Het antwoord hierop zal gegeven worden in de Social Media Monitor editie 2, die wij bij SocialEmbassy halfjaarlijks uitvoeren (zie hier editie 1, pdf). Editie 2 wordt 19 oktober gepresenteerd; we zijn op zoek naar cases!

In de Social Media Monitor doen we onderzoek naar de aanwezigheid, gebruik en de interactie op social media van de grootste adverteerders van Nederland. Hierbij wordt gekeken of de merken enerzijds ‘officieel’ aanwezig zijn op social media en op welke manier ze zich hier profileren. Het onderzoek voor de Social Media Monitor editie 2 is op dit moment in volle gang en zal 19 oktober gepresenteerd worden. Daarover later meer.

In het onderzoek wordt gekeken naar de constante aanwezigheid van de adverteerders op de verschillende social media sites en worden campagnes niet meegenomen. Om ook campagnes niet onderbelicht te laten, willen we drie cases opnemen in het rapport om deze in detail te bespreken.

De keuze voor deze drie social media campagne willen we graag laten maken door de lezers van Marketingfacts. We vragen je medewerking, via je een kort formulier, om jouw favoriete case in te sturen. Op basis van het hoogste aantal of meest spraakmakende inzending zullen de drie cases bepaald worden en besproken worden in het rapport.

Stuur nu jouw favoriete social media campagne case in.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Dat kan niet moeilijk zijn: Smallingerland!

  geplaatst op
 • @KarelKob - waarom dan?
  Ik ken de case niet.
  Sterker nog... ik ken de campagne niet eens (meer).
  N=1 hoor.... maar hoe geslaagd is het dan?

  geplaatst op
 • @koningwoning Klopt, eind volgend jaar worden de eerste resultaten uit Smallingerland verwacht.

  geplaatst op
 • Smallingerland is volgens mij een goede case inderdaad en aangezien hij lokaal gericht is, is het niet onlogisch dat er niet vele van gehoord hebben. Een goede niche case zou zich niet per sé hoeven te richten op iedereen. Bij de CSN awards vorig jaar waren er ook een aantal hele mooie cases in marketing die ik niet kende, maar was geen doelgroep, dus dat zegt niets.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.