De oplossing voor online nieuws van Rupert Murdoch: Weg met Google

De oplossing voor online nieuws van Rupert Murdoch: Weg met Google

Vorige week meldde Rupert Murdoch al dat het wat langzamer zou gaan dan gedacht: een betaald hek zetten om de nieuwssites van zijn mega mediabedrijf News Corp. Murdoch gelooft niet in gratis, ook dat heeft hij de wereld al vaker meegedeeld. En nu wil hij ook Google bannen (zie ook: Emerce). Zie onderstaand interview op SkyNews:


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Persoonlijk vind ik dit een hele interessante ontwikkeling. De algemene gedachte is toch dat als Google (of een zoekmachine) het niet kan vinden dan bereikt je publiek je niet. Blijkbaar is offline toch sterker dan we dachten.

  Al denk ik niet dat Murdoch de boeken in wil gaan als de eerste 'SEO-Suicider' ;-).

  geplaatst op
 • Ik ben ook erg benieuwd, al denk ik dat meneer Murdoch het aantal bezoekers dat via een zoekmachine zijn sites bezoekt toch redelijk onderschat.

  geplaatst op
 • Uit principe wil ik het niet met m eens zijn, maar toch is het wel een verdomd boeiend onderwerp. Ik ben benieuwd welke grote speler uiteindelijk als eerste de stap gaat maken van gratis naar volledig betaald.

  BTW: ik zag het artikel van Emerce wel op mn RSS, maar leek me niet interessant. Deze headline sprak toch meer aan :D

  geplaatst op
 • De Wall Str Journal is een niche site die wordt betaald uit de zakken van werkgevers (niche & B2B = $$). Zover waren we al. Het niet indexeerbaar maken van zijn nieuws is inderdaad een eerste intelligente stap als je zijn strategie wil volgen. Wil je een betere kwaliteit product? Dan weet je waar je het kan halen. Maar wie A zegt.... moet nu B zeggen. ;-)
  Dus nu nog de betaling. Direct 1 op 1 een transactie verlangen? Lijkt me niet de weg van de minste weerstand. Een model met een gecombineerd aanbod van (informatie) diensten, cross mediaal? Of toch het rendement dat je uit je bestaande relaties (registraties) haalt, beter benutten en optimaliseren. Hij zal zijn business model moeten innoveren en zijn organisatie hierop moeten aanpassen. Dat blijft per definitie lastig voor grote organisaties.

  geplaatst op
 • Een mix van gratis en betaalde content heeft volgens mij de meeste kans van slagen. Een goeie merknaam (= voldoende direct traffic) kan Google inruilen voor gratis content (sampling). Eenmaal binnen wordt de bezoeker verleid om te betalen voor aanvullende, premium content.

  geplaatst op
 • Ik vind het gezond om eens kritisch naar de bestaande modellen te kijken.. Mooi tijdstip nu zo vlak voor de winter.

  geplaatst op
 • @Bas Helderman "Ik ben benieuwd welke grote speler uiteindelijk als eerste de stap gaat maken van gratis naar volledig betaald."

  Allicht doel je op mediabedrijven maar toen ik je comment las moest ik direct aan Napster denken! Van gratis naar betaald en ging als nachtkaars uit. Bestaat nog wel overigens: http://free.napster.com/

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.