SKO en STIR: Een op de drie Nederlanders kijkt tv terug op internet

SKO en STIR: Een op de drie Nederlanders kijkt tv terug op internet

Onderzoek uitgevoerd door STIR en SKO (persbericht, pdf) zag gisteren het licht: belangrijkste uitkomst was dat een op de drie Nederlanders televisie terugkijkt via internet. Bijvoorbeeld via RTLgemist.nl en via Uitzendinggemist.nl. Belangrijker nog, is de onderverdeling naar doelgroepen. Het bereik van de bekeken televisieprogramma’s via internet, is duidelijk hoger in de leeftijdscategorie 13-19 jaar (37%) en 20-34 jaar (40%). Bij 65+ ligt dat cijfer met 11 procent duidelijk lager.

{title}

Uit het persbericht:

“Naast verschillen in doelgroepbereik blijken diverse soorten genres op internet een ander bereik te realiseren. Vooral informatie en amusement bereiken relatief veel mensen via het internet. Fictie wordt door een kleinere groep bekeken, maar indien dat het geval is, wel heel frequent. Het zijn de trouwe fans van soaps en series.”


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.