Harris: Volwassen internetgebruiker VS is 13 uur online

Harris: Volwassen internetgebruiker VS is 13 uur online

Internetgebruikers in de VS zijn nu gemiddeld 13 uur per week inline. De helft van de internetgebruikers aldaar heeft de laatste maand online iets gekocht. Dat blijkt uit een recente poll van Harris Interactive. Zie dit persbericht: ‘Internet Users Now Spending an Average of 13 Hours a Week Online. Het onderzoek van Harris wijst uit, dat het gemiddeld aantal uren besteed aan online vanaf 1999 van 7 uur per week is gestegen naar 8 en 9 uur in 2003, 2004, 2005 en 2006. Zie ook onderstaande tabel:

In het persbericht vind je nog veel meer informatie. Duidelijk, het is de Amerikaanse markt. Die zit anders in elkaar dan de onze. Maar het geeft wel de trend weer: internet wordt steeds meer onderdeel van het ‘gewone’ mediagebruik. Dat blijkt ook uit de rest van de tabellen in het persbericht.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Zou die stijging niet vooral te maken hebben met YouTube, en het succes van social networks? De vraag is wat kan je met die informatie als je je realiseert dat tv kijken in die periode niet zo heel veel heeft ingeleverd. Althans als je uitgesteld kijken en uitzend gemist meetelt.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.