Tweetz.tv toont video’s uit je Twitterfeed

Tweetz.tv toont video’s uit je Twitterfeed

Tweetz.tv is een nieuwe dienst die links naar video’s uit Twitterberichten vist en die filmpjes in een YouTube-achtige interface laat zien. Het is vooral handig om snel even de video’s van je Twittervrienden te checken. Helaas worder alleen nog YouTube ondersteund. Soms bevat de Twitterfeed van de mensen die je volgt een link naar een interessante video. Daar kom je niet altijd gemakkelijk achter, want je ziet meestal geen thumbnail. Video’s zijn in de meeste Twitterclients ook niet inline af te spelen, zoals dat op bijvoorbeeld Facebook wel kan. Met al die verkorte links van tegenwoordig is het trouwens vaak niet eens duidelijk dat het een video is, als de auteur dat er niet bij zet. Het kan net zo goed een foto of een website zijn. Tweetz.tv helpt.

Lekker simpel

Tweetz.tv werkt lekker simpel en ziet er strak uit. Je logt aan met je Twittergegevens en er wordt een persoonlijke videopagina aangemaakt, die regelmatig wordt ververst. Je kunt vervolgens drie dingen doen:

 • MyTv toont alle video’s die de mensen die je volgt op Twitter zetten
 • Public TV is de totale stroom video’s op Twitter
 • Search zoekt op trefwoord

Startup

Tweetz.tv is het eerste project van de Amsterdamse startup Ape55. Ik zou zeggen: leuk idee, goed uitgevoerd. Als het kan nog wat meer videobronnen - Vimeo, Dailymotion - toevoegen, maar daar wordt geloof ik al aan gewerkt.

Tevens verschenen op Zoomz.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

 • Leuke dienst. Ik wens Ape55 veel succes. Bouw het snel verder uit!!

  Ik verwacht echter dat de korte termijn toekomst zal aantonen dat diensten zoals ustream waarbij je via je mobiel live kunt uitzenden, via Twitter ideaal kunnen worden gecommuniceerd, real time. Het ook alleen dan, dat door het realtime gehalte de twee diensten perfect aansluiten.

  Deze dienst is een goed begin, echter de verwachting die ik heb is dat met iPhones en Androids, het live uitzenden een grote vlucht gaat nemen.

  Denk aan congressen, burger journalistiek, exposities, persconferenties, reizen, festivals, etc.
  Na afloop kun je het net zoals op youtube bewaren, on demand.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.