Werkt Facebook aan een Gmail killer?

Werkt Facebook aan een Gmail killer?
, mangrove.com
@mangrove

Met deze hypetitel heb ik ongetwijfeld je aandacht getrokken. In de zomer van 2008 concludeerde ik in een column het volgende op Marketingfacts over het gebruik van Facebook door reizigers: “Berichten versturen gebeurt nagenoeg alleen maar via het berichtensysteem van Facebook en lijkt voor veel reizigers de ‘traditionele’ e-mail compleet vervangen te hebben. Alleen een enkeling lijkt tijd te besteden aan zijn mail inbox… om alle Facebook notificationmeuk te verwijderen.” Uiteraard geldt dit niet alleen (meer) voor reizigers en is ook Facebook zelf dit niet ontgaan. Michael Arrington schrijft vandaag op Techcrunch dat hij aanwijzingen heeft dat Facebook momenteel aan een eigen webmail service inclusief POP/IMAP service werkt. De zogenaamde ‘Vanity URL’ wordt hierbij leidend voor je e-mailadres. Oftewel, .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken), je Facebook mail wordt daarmee ook buiten het sociale netwerk bruikbaar. De interne werktitel is: Project Titan. Filosofeert u even mee?


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Afhankelijk van de geboden services en features kan dit een behoorlijke concurrent voor Hotmail en GMail worden. Ze beginnen in ieder geval met een goeie basis: 400 miljoen geregistreerde gebruikers (sinds gisteren) waarvan 80 miljoen actief per maand. Een lekker startduwtje in de rug :)

  Daarnaast een mooie nieuwe inkomstenbron mbt targeted ads boven de mails zoals GMail al doet ;)

  geplaatst op
 • Aanvullend, iets waar ik gister nog niet over nagedacht had, maar zou een dergelijk initiatief ook niet direct een grote concurrent zijn voor Google Wave functionaliteit? Collaboreren, polls onder vriendengroepen, games spelen. Het zit allemaal al in Facebook met de applicaties, als Facebook die functionaliteit combineert met een intelligente nieuwe variant op e-mail... Google Wave moet de échte massa nog krijgen, Facebook heeft hem al.

  Of is Google Wave juist interessant voor 'professioneel gebruik' en Facebook alleen voor persoonlijk?

  geplaatst op
 • facebook heeft niet zo'n positief imago wat betreft de privacy imo, dus om daar nou je mail te stallen..

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.