Micro-payments met Flattr

Micro-payments met Flattr

Peter Sunde, een van de oprichters van de bittorrent site The PirateBay heeft een nieuw project opgezet: Flattr (hier op BoingBoing). Het doel van dit project is : “to revolutionize how people pay and get paid for content on the internet.” De naam Flattr is een samenvoeging van twee woorden: “flatter” and “flat rate”. Met Flattr is het mogelijk om de makers van content te belonen met een klein bedrag. Aan het begin van de maand leg ik als gebruiker / bewonderaar van andermans content een bepaald bedrag (minimaal 2 euro) neer. Iedere maker van content heeft de mogelijkheid om een Flattr button op zijn website te zetten. Ik kan vervolgens als een teken van dank (=beloning) op de button klikken. Dit kan voor ieder stuk content dat ik interessant genoeg acht herhalen. Aan het eind van de maand wordt de balans opgemaakt en wordt mijn ingelegde bedrag overgemaakt aan de makers van de content. Klik ik slechts 2 keer dan wordt het bedrag door 2 gedeeld, klik ik 100 keer, dan wordt het bedrag door 100 verdeeld. “Many large streams will form a river”.

Nu lijkt het bedrag dat uiteindelijk wordt overgemaakt aan de makers heel klein, maar als iedereen op het web dit gaat doen kunnen de bedragen al snel oplopen. Soort van Long Tail voor micro-payments dus. . Eerlijk gezegd vind ik het nogal een briljant idee. Ik heb mij in ieder geval al opgegeven via de site.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Het is dus meer een soortgelijk initiatief als TipIt? Een leuk idee vind ik het feit dat je een bepaald budget ter beschikking kunt stellen als gebruiker en dan hoe meer interessante content je vindt hoe meer je budget gedeeld wordt. Maar TipIt is er al een hele tijd en ook Paypal heeft een soortgelijk systeem. Toch zien we deze mogelijkheden nog lang niet op alle websites.

  Hoe zou dit komen? Zou het gezien worden als schooien? Zou een soortgelijk initiatief werken als deze op Marketingfacts geïntegreerd zouden worden?

  geplaatst op
 • Een geweldig initiatief naar mijn idee. Het lijkt een beetje op Sellaband. De talenten krijgen hierdoor een kans zichzelf te ontplooïen. Ik denk niet dat we dit moeten zien als schooien, integendeel. Het moet gezien worden als het creëren van kansen voor jezelf. Je gelooft in jezelf en als anderen mensen dat ook doen is dat mooi meegenomen en heb je nu de kans om daar iets mee te doen.

  geplaatst op
 • Op internet moet het wiel wel vaker meerdere keren worden uitgevonden voor het aanslaat. Het is vooral de manier waarop het wordt vorm gegeven en hoe het product in de markt gezet wordt wat bepaald of iets aanslaat of niet. Ik denk dat dit een prima concept is, had er nog niet eerder van gehoord en dat zegt ook wat over die andere 2 eerder genoemde diensten.

  Ik denk ook dat mits het zich goed door ontwikkeld en het aan slaat, het een stimulans zal worden voor artiesten en creatievelingen hun producties online te zetten. Met internet heb je een immens groot wereldwijk publiek dus ook voor kleine substromingen ontstaan er budgetten om zich verder te ontwikkelen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.