SXSW 2010: Sunset Strip gaat Social

SXSW 2010: Sunset Strip gaat Social

Het zal je gebeuren. Ben je eigenaar van één van de grootste tenten op de Sunset Strip in Hollywood, zie je om je heen dat je klanten één voor één weglopen. Te veel aanbod op entertainmentgebied in de nabije omgeving doet je de das om; de klanten willen ook eens iets anders. En jij maar denken dat je in het hartje van de entertainment zelf zat. Sterker nog, dat je de entertainment zelf verzorgde op deze ruim 2 kilometer lange boulevard van boetiekjes, restaurants, rock- en nachtclubs. En dat al ruim 40 jaar lang. Voor je het weet zit je daar met je mede-horecaexploitanten zielig te wezen en te mijmeren over de ‘goede oude tijd’, toen het gras groen was, de lucht schoon en mensen in de rij stonden om je nachtclub in te komen. “We dachten dat we de ‘King of the Hill’ waren, en dat klanten gewoon bleven komen. Maar op een dag keken we om ons heen en zagen we dat dit niet het geval was. De klanten waren grotendeels weg”, aldus de eigenaar van The Roxy, Nic Adler. Hieronder het video-interview:

Ellende, ellende. En dan is daar opeens die reddende engel, het licht in de duisternis. Iemand vroeg Adler of ‘ie wist wat een blog was. “Geen flauw idee, maar het klonk best eng”, geeft Adler toe. Maar na het koudwatervrees overwonnen te hebben merkte hij dat hij respons kreeg op zijn eenvoudig opgezette Wordpress blog. “Dat was leuk, er zijn nog mensen die naar ons luisteren”. En voor hij er erg in had was Nic samen met een groot aantal andere ondernemers op de Strip verweven in allerlei Social Media activiteiten. Zover zelfs dat men het nu de Social Strip noemt. Gevolg was een toename van het aantal bezoekers. En niet zo maar bezoekers, nee, soms echte fans compleet met tatoeages van The Roxy.

Het geheim zit ‘m in de combinatie van online en offline communities. Betrek de mensen via online kanalen maar zorg ervoor dat ze offline het communitygevoel waarmaken. Wij spraken met Nic op de laatste dag van SXSW2010 over zijn ervaringen met social media in de horeca, over het gehele plaatje dat moet kloppen, de Social Strip, het ‘zomaar’ beginnen met sociale media zonder plan en nog veel meer.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.