iPad compatible video websites bekend gemaakt

iPad compatible video websites bekend gemaakt

Nog net voor de start van de verkoop van de iPad in Amerika heeft Apple bekend gemaakt welke video websites op dit moment door de iPad worden ondersteund. Als videoformat gebruikt de iPad niet Flash maar HTML5. Bij het - nog beperkte - lijstje van iPad compatible video websites is YouTube de grote afwezige. YouTube wordt net zoals op de iPhone alleen ondersteund via een speciale app. De iPad maakt gebruik van Safari als browser die geen Flash gaat ondersteunen maar de HTML5 en CSS3 video standaard. Websites die op dit moment compatible zijn met de iPad zijn o.a. CNN, TED.com, Major League Baseball en Flickr. Van de iPad compatible websites wordt niet altijd alle videocontent ondersteund; bij Vimeo staat expliciet dat de iPad het merendeel van de video’s kan afspelen, bij Time kunnen alleen de recent gepubliceerde video’s op de iPad worden bekeken.

Op de pagina met de lijst van iPad compatible video websites kunnen websites zich ook aanmelden om in de lijst te worden opgenomen. Tevens is er een link met achtergrondinformatie hoe video websites de videocontent iPad compatible kunnen maken. Hiervoor kunnen gesimuleerde HTTP requests vanaf een desktop worden gebruikt en er zijn tips hoe websites de CSS kunnen aanpassen en zich kunnen voorbereiden op de touchscreen interface van de iPad.

De vraag is natuurlijk welke Nederlandse video website als eerste iPad compatible gaat zijn. Misschien één van de uitgevers zoals Sanoma of Telegraaf die iPad titels hebben aangekondigd of Bright die ook een iPad app in de maak heeft. Uitzending Gemist is recentelijk begonnen met het aanbieden van flash. De vraag is dan ook of ze de videocontent via de iPad browser beschikbaar gaan maken of dat ze deze via een app gaan aanbieden zoals ze dat nu ook doen voor de iPhone. Ik verwacht persoonlijk het laatste…

Tevens verschenen op Zoomz.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Ik heb m!
  Net een uur geleden gekocht. Waanzinnig ding. Is makkelijker om te typen als ik dacht trouwens.

  geplaatst op
 • Het is een beter ding dan ik had verwacht. Beeld kwaliteit is waanzinnig en het typen is zelfs makkelijker dan met een gewoon keyboard.
  De sites die Html5 films hebben werken ook erg goed. Het verschil met een iphone is dat echte ipad sites makkelijker scrollen.
  Het lezen vanaf de iPad gaat beter dan van een laptop.
  JAmmer is dat als je geen Amerikaans Mac account hebt je de app store niet kan gebruiken. Die zal pas actief zijn als de iPad in NL te krijgen is.
  Gelukkig heb ik zelf een Amerikaans account;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.