E-ink horlogescherm, SitePAD en Mono Office in Bas Blikt

E-ink horlogescherm, SitePAD en Mono Office in Bas Blikt

Wekelijks hier een overzicht van opmerkelijke innovaties, start-ups en creatieve uitingen op Idealize. Deze week onder meer: het Seiko-horloge met E-ink scherm en een tram die ongelukken op hogesnelheidstraject Zuidtangent moet vermijden.

Je wordt ’s ochtends wakker en wat doe je uiteraard? Je gaat naar de badkamer om je op te frissen. Grote kans dat je badkamer geen bijzondere vormen vertoont: badkamers hebben tot vandaag de dag namelijk bijna allemaal een standaard opzet: je ziet er een afzonderlijke douche, bad, wasbak en een wc. Designbureau Redo Studio heeft geprobeerd variatie aan te brengen door een douche, toilet en wasbak in één geheel te maken.

Veilige tram

Eenmaal ontbeten, reis je af naar je werk op Schiphol door gebruik te maken van een hogesnelheidstraject voor openbaar vervoer, de Zuidtangent. Je stapt de bus in, maar even later ben je betrokken bij een verschrikkelijk ongeval: de bus blijkt een voetganger te hebben geschept. Die ochtend was nog in het nieuws dat kritiek op de Zuidtangent oplaait, omdat er teveel dodelijke ongelukken voorkomen. Designer Alexander Bannink pleit daarom voor de invoering van een tram: die zou namelijk veiliger zijn. Helemaal als de provincie Noord-Holland zijn tramdesign gaat inzetten.

Horloge met E-ink display

Nadat de hulpdiensten zijn vertrokken, komt een uur later het verkeer weer op gang. Mensen hadden in de tussentijd gebruik gemaakt van hun mobiel om te bellen en te internetten. Anderen keken continu op hun horloge, waarop ze helaas niet konden surfen om even 9292OV te checken.

Maar misschien gaat dat in de toekomst veranderen: Seiko gaat een horloge met E-ink scherm op de markt brengen, waarmee het interessanter wordt om teksten en afbeeldingen op de displays van uurwerken af te lezen.

Schetsen versturen op iPhone

Maar stel dat je in het designteam van Boeing werkt en er schieten je tijdens de rit richting Schiphol nog een aantal interessante vliegtuigschetsen te binnen.  Dan kun je geen gebruik maken van je horloge en al evenmin van een laptop, omdat je daarmee niet fijn werkt in een bus.
Interessanter is het volgens een Britse start-up, SitePAD, om op je mobiel schetsen uit te werken en direct te versturen naar collega’s. Zij hebben een gelijknamige iPhone app ontwikkeld waarmee dat zonder problemen mogelijk moet zijn.

Vergadertafel en keuken in één

Inmiddels ben je onderweg veel tijd verloren. Het gevaar dreigt dat de lunch en het avondeten erbij inschieten, als je al het geplande werk wilt afhebben. Maar het bedrijf waar je werkt, is vooruitstrevend. Een week eerder hebben ze de Mono Office van Duits designbureau Formessenz in huis gehaald. Daarmee kun je comfortabel vergaderen en koken op dezelfde plek.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.