Second life is still alive?

Second life is still alive?

Second Life, bestaat dat nog? Dat was de eerste vraag dit ik ook stelde toen ik met Erik Huijs van Drupal developer Merge in contact kwam. Second Life is toch al lang dood? Het staat nog online, maar er gebeurt toch eigenlijk niets of niet veel meer? Het was toch een hype die over was? De hype is inderdaad over, maar net als ik eind vorig jaar al schreef over het succesvolle Amazon recruitment event in Second Life, hoorde ik nu van Huijs dat Second Life hem nog voorziet in een behoorlijk maandsalaris van tussen de 3.000 tot 4.000 euro per maand, elke maand weer. Tijd om daar eens meer over te weten dus en hem te interviewen.

Huijs stelt dat het voor de grote commerciële partijen inderdaad helemaal dood is geweest, maar ook nooit een geschikt platform is geweest. Voor de creatieve individu is het echter nog steeds een prachtig platform. Dagelijks loggen nog tussen den 50.000 en 80.000 mensen in. Een groep hard core gebruikers die misschien niet enorm groot is op wereldwijde schaal, maar wel heel trouw.

Huijs verdient dus nog steeds geld in Scond Life. Hij heeft goed onderzoek gedaan en uiteindelijk een kledingwinkel in virtuele Avatar kleding begonnen. Daarnaast niet zomaar kleding, maar rubberen en latex fetisj kleding. Het ging hierbij vooral om de kwaliteit, realistische outfits die er mooi uit zien. Second life blijkt dus nog niet dood, als je er elke maand makkelijk een maandsalaris aan kan verdienen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • He cool, Erik!!!

  Leuk je weer even op deze manier te zien. Je Logo gaat weer mee naar Dublin en volgend jaar naar Berlijn.
  Binnenkort zeker weer contacten!
  En we zullen dit door sturen.

  Inderdaad Second Life is zekers is niet dood. Maar in volledige ontwikkeling. De toekomst van 3d Internet.

  En ja zoals je op de WWW kijkt kun je van alles vinden. Zo ook je kleding winkel! ;) prachtig succes verhaal.

  Maar er is meer.. bedrijven die wereld wijd vergaderingen houden. Kort geleden was er een virtuele conferentie over Educatie in 3d werelden 48 uur waar ongeveer 5000 unieke deelnemers aan mee deden.

  Universiteiten en Bedrijven die samen co-creeren!

  De creatieve industrie zoals muziek waar events ontstaan als Admire 2010 in Zevenaar.
  MaMachinima http://mmif.org/ succesvolle inworld 3d filmfestival.

  En ja je kunt ook gewoon gezellig contacten en cre-eren vooral.

  Leuk om dit te zien,

  JoJa Dhara

  MetaMeets 2010 Save the Date!
  Europe's Premier 3D Internet Developer and Community Conference!
  May 7-8, 2010
  Dublin, Ireland
  http://www.metameets.com <http://www.metameets.com>

  geplaatst op
 • broodje aap is ook lekker

  geplaatst op
 • Ben al lang geleden gestopt om de media tegen te spreken over hun berichtgevingen over de dood van secondlife.
  De media heeft het bericht van elkaar overgenomen dat Second Life dood is.
  Een stelling die zo stelselmatig is herhaald dat onderzoekend journalistiek bij voorbaat niet meer wordt uitgevoerd.

  Zoals je gemerkt hebt kan de media beweren dat water omhoog stroomt tot het scheel ziet, water trekt hier bar weinig aan, en Second Life genereert nog steeds geld voor degene die bereid zijn om zelf te kijken.

  geplaatst op
 • Waarom dat aarzelende vraagteken achter de constatering "Second Life is still alive"...? Eriks verhaal toont aan dat SL nooit dood geweest is.

  @ Vernes: Een realistisch bericht zoals dit is een eerste signaal dat de "Second Life is dood-hype" in de media wel eens zou kunnen uitsterven.

  geplaatst op
 • Inderdaad secondlife is nooit dood geweest. Enkel de hype waarbij elke bedrijf een positie wilde claimen is geindigd. Men zag enorme bergen en besefte te weinig dat men bestaansrecht moest hebben. Er moet een markt zijn voor je product. Zoals Erik aangeeft biedt secondlife genoeg kansen voor creatievelingen. Daarnaast speelt marketing ook een belangrijke rol. Zelf verdien ik ook nog een aardig zakcentje per maand met mijn bedrijven. Het is verder interessant om te zien dat secondlife aan het evolueren is. Het programma om secondlife te spelen (op te starten) lijkt steeds meer op een webbrowser. De reden hierachter is om het platform beter toegankelijk te maken. Ik geloof inderdaad dat delen van virtuele wereld steeds meer met het www worden geintegreerd. Ook hoor ik van veel developers dat het bedrijf achter secondlife ook steeds meer kansen ziet op mobile devices zoals o.a. de ipad.

  geplaatst op
 • Ondernemen in Second Life wordt zwaar onderschat door zowel RL bedrijven als de gebruikers van Second Life die een paar centjes willen verdienen.

  Designers. mall en shopowners stoppen met hun business omdat ze simpelweg de huur niet kunnen betalen.

  Mijn advies aan al die falende SL ondernemers op SL:
  Have fun op SL, chat met vrienden, shoppen en nieuwe gebieden verkennen, ga live optredens bezoeken, kortom: geniet en consumeer!

  Mijn advies aan RL bedrijven: stay out of komt met zinvolle producten of diensten waar de community wat aan heeft zoals:gratis appartementen in virtuele thema steden, betaalbare of gratis kwaliteits kleding, skins, shape of haar, verhuur van stores aan goede designers (LET OP: goede designers! en geen NOOB achtige zaken) , sponsoring van evenementen.

  RL bedrijven die komen en gaan doen niks anders dan media schade aanrichten voor Linden Labs.

  Wil je toch een business starten op SL?
  Doe dat met visie en een businessplan: if you fail to plan you plan to fail.

  geplaatst op
 • Hoi :)

  Wou even meedelen dat ik op secondlife gemiddeld zo'n 2500 euro per maand verdien met nog steeds een stijgende lijn naar meer. Het enige wat in Second life een grote klap heeft gehad is de adult scene nadat er age verification en de nieuwe adult rating werd ingevoerd maar ook dat lijkt langzaam weer op gang te komen al zijn er een hoop adult lokaties gesneuveld. De sex industrie op SL is nog steeds ruimschoots vertegenwoordigd en de BDSM scene in SL is groot ik ben daarom ook niet verbaasd dat fetish kleding zo goed verkoopt.

  Ook blijken de cijfers van de SL economie erg positief te zijn met zo'n 60 miljoen omzet per jaar dat alleen al door SL residents wordt uitgecashed waar het een paar jaar geleden nog 55 was. SL. De mensen die dus roepen dat SL dood is zijn waarschijnlijk alleen de vies peuken onder ons die het tegenwoordig moeten doen met minder sex partners omdat waarschijnlijk een groot aantal mensen minder jarig was of zich voordeden als chick en toen ze zich moesten verificeren er maar meer gekapt zijn .. hahaha :)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.