SlideshareReview (84): De Powerpoint-moorden

SlideshareReview (84): De Powerpoint-moorden

De meeste presentaties zijn dodelijk (saai). Neemt u dat van mij aan, want ik bekijk er elke week een heleboel om op deze plek een enkele leuke te kunnen laten zien. En dan hoef ik de presentaties alleen te bekijken (en niet ook nog eens aan te horen). De Russische Alexei Kapterev maakte een presentatie-over-presentaties die in drie jaar tijd bijna een miljoen keer bekeken is. De presentatie van Kapterev heeft zeer weinig toelichting nodig. Zijn stelling is dat van de 30 miljoen presentaties per dag er zo’n 15 miljoen dodelijk saai zijn.

Death by PowerPointEen slechte presentatie leidt tot slechte communicatie, hetgeen leidt tot een slechte relatie, waardoor er minder verkoop is. Dus minder geld en dat betekent dat er minder tijd en geld is voor trainingen om te komen tot betere presentaties. Maar zo moeilijk is het maken van en goede presentatie niet. Kapterev gebruik 50 sheets om duidelijk te maken waar je aan moet denken. En vergeet niet:

bullets don’t kill people


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.