SlideshareReview (86): Risico’s van Social Media

SlideshareReview (86): Risico’s van Social Media

Marketeers kunnen wel enthousiast zijn over de mogelijkheden van social media, bij wat ‘suffere’ bedrijven haalt het topmanagement nog steeds een wenkbrauw op. Bedrijven als banken en verzekeraars moeten het (vooral nu) vooral van hun betrouwbaarheid hebben. Het zijn dit soort bedrijven die - kredietcrisis, bonussen, DSB - een verhaal te vertellen hebben. Het zijn bedrijven die dicht op de huid van de klanten moeten gaan zitten. Maar ziet u de banken al bezig met social media? Ja, een enkele CEO heeft een heus weblog, geschreven door de afdeling communicatie en zes keer gechecked door de juridische afdeling. En dan ook nog eens over een onderwerp waarvan de marketingafdeling heeft gezegd dat het een komende campagne goed zou ondersteunen.

Find the Risk vs. Reward Balance in Social Media

View more presentations from Gerardo Dada.

Gerardo Dada spreekt de taal van dit soort bedrijven. geen flitsende sheets, geen juichende teksten. Maar veel tekst en vooral heel veel risico’s zichtbaar gemaakt.

  • Minder controle
  • Vertrouwelijke informatie
  • Productiviteitsverlies
  • Compliance
  • Negatieve publiciteit
  • Kosten

Alleen al om te zorgen dat je op dezelfde golflengte kunt komen als de beslissers, is het handig om (in ieder geval de erste 20 sheets van) deze presentatie eens te bekijken. Verwacht echter geen kant-en-klare oplossingen. Want, zoals de maker al aangeeft:

Het gaat niet om technologie, maar om een gedragsverandering.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.