TEDtalk Tuesdays: Stap uit je kudde

TEDtalk Tuesdays: Stap uit je kudde

Gisteren verwees Matthijs naar een TED-talk van http://www.marketingfacts.nl/berichten/20100726_broodnodig_journalistenvoer_wikileaks">Julian Assange over zijn website Wikileaks. In dezelfde week sprak ook Ethan Zuckerman, die ik voorheen alleen kende als supersnelle live blogger tijdens TED-congressen. Zijn talk over “kuddes” leek mij perfect om aan de M!-lezers te tonen:

Waarom kijken?

Zuckerman kijkt op een verfrissende manier naar social media. We roepen allemaal wel hoe mooi het is om verbonden te zijn met -potentieel- de hele wereld, maar toch begeven we ons vaak in dezelfde kringen als altijd. Als je zo kijkt naar de community van Marketingfacts lezers, zou je kunnen zeggen dat dat ook een kudde is. Een gezellige kudde, dat wel. Maar als je echt iets anders wilt bedenken dan je marketing vakbroeders, zou je hier dus niet moeten zijn. Ga eens online buurten bij een andere kudde, kijken wel inzichten je daar krijgt!

Persoonlijke noot van Jim

Deze talk is opgenomen tijdens TED Global, twee weken geleden in Oxford. Ik ben daar niet naartoe geweest maar heb met zo’n 160 TED fans live mee kunnen kijken vanuit BoomChicago. Het was een geweldige ervaring om TED op die manier mee te maken. Ook weer veel ideeën opgedaan voor de organisatie van TEDxAmsterdam dit jaar op 30 november in de Stadsschouwburg.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.