HTC lanceert onder eigen naam smartphones in China

HTC lanceert onder eigen naam smartphones in China

HTC gaat in China onder eigen naam smartphones op de markt brengen. Dat kondigde de van oorsprong Taiwanese telefoonproducent gisteren aan in een persbericht: “HTC to Foray into Mainland with Proprietary Brand”. In het verleden verkocht HTC ook in China, maar dan onder de naam Dopod. Met de lancering in China gaat HTC direct de concurrentie aan met de andere telefoonproductenten (Apple) in dat land. Er komen in eerste instantie vier telefoons op de markt, twee daarvan zijn touch-screen modellen exclusief ontworpen voor China Mobile Ltd. (554 miljoen subscribers), schrijft de WSJ. Peter Chou, president en CEO van HTC zegt tegen diezelfde krant:


Foto: Jason Gordon

“We believe China is a good market for smartphone development. Consumers from China will love this kind of product because Internet penetration here is pretty high.”

Naar schatting is ongeveer 8 procent van de Chinese smartphonegebruiker op de hoogte van het bestaan van het merk HTC, hoewel het merk zelf nog nooit gebruikt is in het land. “It’s interesting; before we’ve come to do anything, we already have pretty high [brand] awareness,” zegt Chou tegen de WSJ. De naamsbekendheid komt voort uit de grijze markt: veel Chinezen importeren HTC-smartphones uit andere landen. Chou zegt dat de reden voor de lancering onder eigen naam in China te maken heeft met “goede service”. Die kun je niet leveren via de grijze markt.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Merknaam in China is Dopod, niet dropod..

  geplaatst op
 • @Henk: Dank je, is aangepast!

  geplaatst op
 • Leuke site gevonden: HTC Desire Kopen met wel nuttige informatie. Ondanks dat de website er niet denderend uit ziet zijn de teksten wel duidelijk en inhoudsvol. Tenminste interessant als je meer wilt weten over de HTC Desire modellen.

  Groeten Lotte

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.