Co-creatie met Jamie Oliver

Co-creatie met Jamie Oliver

Jamie Oliver heeft een missie in het leven: hij wil de jeugd opnieuw gezonder laten eten. Hij droomt ervan dat kinderen genieten van lekker en gezond eten. Al jarenlang ontwikkeld hij kookprogramma’s en –boeken om in deze missie te slagen. Sinds een paar maanden gaat Jamie nog een stapje verder. Hij vraagt hulp aan mensen die in zijn missie geloven. Op de website www.openideo.com kan iedereen ideeën droppen. Heel concreet zoekt Jamie creatieve ideeën om het bewustzijn bij jongeren omtrent gezonde voeding te laten toenemen.

Een goed idee van Jamie als je het mij vraagt. Door gelijkgezinden samen te brengen en samen te laten nadenken over nieuwe concepten, stijgt de betrokkenheid bij deze groep. Een tweede effect is dat de ideeën per definitie rijker, creatiever en beter zullen zijn. Het resultaat van een brainstorm is steeds beter dan het denkwerk van een individu. Een laatste positief effect is dat de missie van Jamie op deze manier ook nog eens positief in de media komt. Co-creatie is met andere woorden een mooie manier om je doelstellingen naar een hoger niveau te tillen.


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Doet ie weer slim die Jamie.
  Je ziet die missie trouwens ook goed terug in zijn kookboeken. In het begin maakte hij nog vrij ingewikkelde boeken. De laatste paar zitten vol met '20 minute meals' en '30 minute meals'. Alles om maar zoveel mogelijk mensen van de fast-food en pakjes vol e-nummers af te krijgen.
  Ik ben benieuwd of die site aanslaat en effect gaat hebben. Als het om co-creatie gaat ben ik behoorlijk sceptisch namelijk, maar Jamie Oliver is wel zo'n publiekslieveling dat het nog wel eens zou kunnen werken ook.

  geplaatst op
 • "Concepting has now finished" Dus zelf ideeen inbrengen kan niet meer geloof ik. Maar wie echt geinspireerd wil raken, moet toch minstens de 17 winnende concepten bekijken en liever nog het bijbehorende boek downloaden en doorbladeren. Sommige ideeen zijn zo logisch dat het absurd is dat we dat nog niet doen! Beide kan op: http://openideo.com/open/how-might-we-give-children-the-knowledge-to-eat-better/winner-announced/

  geplaatst op
 • Ah die video is al oud (had er wel even bij mogen staan in de originele post). Het project is al afgelopen en de beste ideeën zijn al verwerkt in dat boek.
  Even snel bekeken en wat stukken gelezen: Ziet er goed uit en ik zie dat er inderdaad best veel mensen met goede ideeën zijn gekomen. Leuk om te zien dat co-creatie soms wel goede kwaliteit kan opleveren. Bekijk ook even de lijsten met honderden namen die meegewerkt hebben op bladzijde 67 en verder.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.