Gowalla vecht zich terug in de LBS markt met nieuwe functies

Gowalla vecht zich terug in de LBS markt met nieuwe functies
, Innovatie
@mdebruin

In al het location based services social network geweld van FourSquare zou je bijna Gowalla vergeten. Inmiddels was ik zelf ook al afgehaakt, maar door de bijeenkomst van Social Media Club Utrecht aanstaande woensdag over LBS raakte ik weer geïnteresseerd. De afgelopen week is steeds meer duidelijk geworden van de nieuwe aangepaste strategie van Gowalla: minder aandacht voor check-ins/aantal gebruikers en meer aandacht interactie door actieve gebruikers. De afgelopen tijd zijn 3 nieuwe features gelanceerd: City Pages, Gowalla Business en eigen badges.

City Pages

Gowalla wordt met de nieuwe City Pages steeds meer een zeer interessant medium voor wereldreizigers. Bekijk de pagina van Amsterdam maar eens via http://gowalla.com/in/amsterdam met bekende locaties, restaurants, highlights en interessante routes.

Gowalla Business

Net als bij FourSquare kun je jouw locatie claimen. Het proces is wel een stuk simpeler gemaakt in Gowalla. Martijn Snels heeft er een instructievideo op Vimeo van gemaakt. Ik heb het zelf getest en inderdaad het is erg simpel. Geverifieerde locaties kunnen eigen meldingen tonen aan bezoekers, aanbiedingen en contextuele informatie.

Eigen Badges

Gowalla gaat de mogelijkheid bieden om tegen betaling voor je eigen bedrijf of event (voorbeeld) een badge te maken en aan te bieden. Ze hebben een compleet proces hiervoor ingeregeld voor ontwerp en promotie. Kosten variëren maar starten al bij 5 dollar per dag.  Meer informatie staat op http://gowalla.com/business . Hopelijk binnenkort in Nederland, want Gowalla meldt op haar blog: “From those calendars you’re able to purchase a custom stamp for your venue or business in Austin, New York City or the San Francisco Bay Area. We’ll aim to expand this to a few other cities in the near future.”

Primeur

Woensdag tijdens Social Media Club Utrecht wordt er door Martijn Snels namens Gowalla een primeur bekend gemaakt voor Nederlandse gebruikers. Ik ben benieuwd welke van de drie nieuwe functies gelanceerd wordt. Of toch nog iets anders?


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Mark,

  Een social netwerk werkt alleen met een leuk minimaal aantal gebruikers. Is er bekend hoeveel mensen in Nederland een account en of actief gebruik maken van Gowalla? En als dit niet bekend is bij jou lijkt me dit een mooie vraag voor bij de social media club utrecht avond.

  geplaatst op
 • @Gert-Jan: Leuke vraag waar woensdag ongetwijfeld op geantwoord wordt. Het gaat niet alleen om het totaal bereik van Gowalla in Nederland, maar inderdaad vooral om het aantal actieve gebruikers en dan ook nog binnen bepaalde niches (reizigers). Misschien zijn het er maar 7500 - 10.000, maar met deze nieuwe functies kan dat best wat meer worden.

  geplaatst op
 • @besocialonline: Ik kan je vertellen dat op basis van onze eigen database ongeveer 20.000 Nederlandse spots telt. We hebben een idee van het aantal Nederlandse leden dat actief is maar wij zelf hebben op dit moment geen officiële cijfers. Woensdag heb ik naar alle waarschijnlijkheid meer cijfers over de leden aantallen en het gebruik. Deze zijn ze aan het verzamelen bij Gowalla.

  Het is inmiddels bekend dat Gowalla een underdog positie heeft gekregen terwijl ze eerder op de markt zijn verschenen. Als je verder kijkt naar de maatwerk mogelijkheden en de mogelijkheid om ook bedrijfsprofielen op te maken zoals National Geographic en vele andere hebben gedaan. Met de toevoeging van de City Pages en verified spots slaat Gowalla nu een totaal nieuwe weg in die verder gaan dat alleen het inchecken. Iets wat erg aantrekkelijk kan zijn voor bedrijven.

  Aankomende woensdag heb ik denk ik een erg leuke verrassing klaar liggen, zeker voor de Gowalla gebruikers in de zaal. Na mijn sessie zal ik wat meer uitleggen over de stappen die Gowalla zet.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.