15% minder tijd in de inbox door Gmail

15% minder tijd in de inbox door Gmail

Een paar maanden na de lancering van de Priority Inbox maakt Google de eerste balans op. Het gebruik van de Inbox gebruik verandert en er is nog ruimte voor verbetering. Zoals verwacht krijgen de e-mails die in de inbox gemarkeerd staan als belangrijk meer aandacht. Maar hoeveel precies wisten we nu nog niet. Google geeft aan een gemiddelde gebruiker 43% meer leestijd besteed aan de belangrijke berichten dan aan de niet belangrijke. Daarin zit nog niet verwerkt dat gemiddeld er minder belangrijke berichten in de inbox staan dan onbelangrijke.

15% sneller lezen

Over het algemeen is de totale tijd in de inbox afgenomen met 15% ten opzichte van de Gmail gebruikers zonder Priority Inbox. Dit is de totale tijd en dus niet de ook netto leestijd, aangezien er waarschijnlijk minder tijd voor het sorteren van mail en het scannen van onbelangrijke berichten wordt gebruikt.

Kleine verbetering

{title}

Veel mensen vroegen zich af waarom een bericht als belangrijk wordt gemarkeerd in de Priority Inbox. Had ik dat zelf aangegeven? Daarom verandert Gmail nu ook de zogenoemde “importance marker”. Als je erboven staat met de muis komt er nu een berichtje te staan waarom het bericht als belangrijk is gemarkeerd. Bijvoorbeeld: “Omdat je hebt aangegeven dat het belangrijk was” of “Belangrijk vanwege de mensen in deze conversatie”.

Gebruik je ook de Priority Inbox? Wat denk je dat de impact zal zijn op het gebruik van e-mailmarketing? Besteed je ook te veel tijd aan email? Laat het weten in de comments!


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Ik maak nog niet heel veel gebruik van de priority inbox. Ik heb mezelf al een aantal jaren terug aangeleerd om de filters binnen Gmail goed in te zetten. Dat betekent dat ik in mijn inbox nu alleen maar mail binnenkrijg die echt belangrijk is. Alle nieuwsbrieven en andere niet belangrijke mails komen allemaal binnen in mijn labels die ik eens per dag of om de dag langsloop.

    geplaatst op
  • Gebruik het constant. Bevalt uitstekend.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.