Groei Twitter vlakt af in VS

Groei Twitter vlakt af in VS

De validiteit van dit stuk op TechCrunch werd in twijfel getrokken in de comments en in diezelfde comments werd nog naar twee andere bronnen verwezen om de strekking van het verhaal te onderstrepen: de groei van Twitter in de VS is aan het stagneren, in tijden waarin Facebook groeit als kool en qua unieke bezoekers zes keer zo groot is. De groei van Twitter, zo schrijft TechCrunch, komt nog vooral van overzees. Maar de discussie over de cijfers stopte daar niet mee en zal ook niet stoppen. Uiteraard is het startpunt van de discussie standaard: het alleen meten van de Twitter.com client en niet het meten van alle api’s door comScore.

Google Trends

comScore

Compete

So….what?

Vraag is of het allemaal uitmaakt. Hieronder staat een hele boeiende opmerking uit de comments op TechCrunc om mee te nemen in je overpeinzingen over de toekomst van Twitter (zie ook dit artikel) en de waade van het aantal bezoekers van een client als Twitter.com:

“Could Twitter, at least in the US, be morphing into more of a broadcast medium, rather than a site for user generated content? Does this mean that the number of people who visit Twitter.com or who use any client is becoming a less meaningful measurement of Twitter’s influence? Many more people know what happens on Twitter than those who ever use a Twitter client. “


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Groeit Facebook snoeihard in de US, zou dat ook niet overzees zijn?

    geplaatst op
  • @oli4b: Hangt ervan af aan welke kant van de zee je staat.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.