Interview YouTube’s Tim Partridge over “Life in a day”

Interview YouTube’s Tim Partridge over “Life in a day”
, Innovader
@vincente

Life in a day” klonk als een bizar project. Men vroeg de YouTube populatie om een filmpje te maken hoe ze een aspect van hun leven op 24 juli 2010 invulden. Vraag om het in te sturen, kijk naar meer dan 80.000 flmpjes en maak er met een beroemde Hollywood regisseur (Kevin Macdonald deed editing, Ridley Scott is executive producer) een anderhalf uur durende speelfilm van. We waren dinsdagavond met 300 man in de stadsschouwburg om de preview te zien. De film is pas om 24 juli 2011 op YouTube te bekijken. Veel mensen waren nogal bang een lawine aan ongerelateerde video’s over zich heen te krijgen. Ik ook. Volkomen ten onrechte….

Vanaf het begin zat er een krachtige verhaallijn in. Overal ter wereld gaan mensen door de nacht, worden wakker, eten, gaan naar werk, overal worden kinderen geboren, huwelijken gesloten, over veranderen mensen de wereld, houden van mensen, zijn geinspireerd, zijn bang, zie je natuur, dieren, economie en veel emotionele momenten zoals leven met kanker liefde, coming out en nog veel meer in de ongelofelijke verscheidenheid die deze wereld kenmerkt. Life in a day is een fascinerend portret geworden met veel hoogtepunten. Mensen als @basverhart van Picnic en ikzelf liepen uit de schouwburg weg overtuigd van de kracht van het concept, om mensen overal ter wereld rondom een thema uit te dagen en dan prachtig video materiaal te verzamelen waar je iets supermoois mee kan doen.

Interview Tim Partridge

Tim Partridge, de marketing manager van Youtube interviewde ik over the making of “life in a day”, hoeveel mensen al die 4600 uur materiaal hebben gezien, hoe ze het geselecteerd hebben en hoe uiteindelijk in elkaar gesneden is. Ik vroeg hem maar het totale budget dat besteed is. Dit was een prachtig 5 jaar verjaardagsfeest van Youtube.

Bekijk hier meer Life in a Day interviews en filmpjes.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.