Blue Shots TV: Michael van Os in gesprek met Eugene Roorda van Roorda Reclamebureau

Blue Shots TV: Michael van Os in gesprek met Eugene Roorda van Roorda Reclamebureau

Over zijn Friesland Bank campagne met Jort Kelder en de kritiek dat de commercial wat vaak wordt uitgezonden zegt hij: “Herhaling is de kracht van de reclame, je moet iets veel zien. Flink op de buis in het begin, dan ff pauze en in het voorjaar weer.” De gedachte dat je klanten ziet als de sponsor van je creatieve verzinsels, daar is hij het niet mee eens. “Reclame maken is manipuleren van de consument. Reclame is geen leuk geintje met creatieven. Reclame is een gemene zaak, bedoeld om jou te manipuleren, om dicht bij jou euro te komen. Meneer Axe wil dat jij zo lang mogelijk met de spuitbus over je body spuit en dat lukt ze. Dat heet marketingcommunicatie, een manier om geld te verdienen.”

Hij is de roerganger van Roorda Reclamebureau, hij deed 400 keer een column voor BNR en hij wordt meer en meer als spreker gevraagd. Hij heeft geen mobiel. Ook geen iPad. Nee, hij houdt van de krant en hij houdt van het lezen van de krant. De VEA vindt hij peperduur en hij kan prima mijn eigen belangen verdedigen, dus is geen lid. “Laat ons maar gewoon ons ding doen.”

En over het veelal linkse karakter van veel mensen in de reclame zegt hij: “Het zijn linkse jongens met rechtse handen. De mensen worden niet geteisterd door een groot zelfinzicht. Je kan zeggen, ja ik ben heel links maar wil wel 1.5 ton verdienen, dat schuurt ergens. Wij zijn in dienst van het kapitaal, het grote bedrijfsleven. Die hebben ons nodig om een kunstje te doen, waardoor zij meer geld gaan verdienen. Daar is niks mis mee, maar ben daar dan straight in.”

Michael van Os in gesprek met Eugene Roorda.


Op de hoogte blijven van nieuwe programma’s van Blue Shots TV kan via e-Mail, RSS, iTunes, of via Twitter.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Leuke sokken! De heren zijn al wat ouder, maar toch bezoeken beiden de sportschool. En ze zijn het er over eens dat je geil wordt van reclame.

    geplaatst op
  • In jouw hoogtijdagen, wat ook mijn hoogtijdagen waren.... Aàààrrrg!!!!!

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.