ReclameReview: Vifit

ReclameReview: Vifit

Vifit wil zichzelf positioneren als een merk dat positief in het leven staat, dat net als de doelgroep ‘young at heart is’, dat niet wil laten zien waarvoor je moet oppassen, maar wat allemaal mogelijk is. Als je Vifit gebruikt natuurlijk. Deze nieuwe Vifit-commercial met nudisten in de sneeuw vind ik echt stukken beter dan die met zangeres Nikki van een half jaar geleden.

Credits:
Bureau: ARA Advertising
Account: Juliette van der Burgt, Douwe Oppedijk
Geluid: Alfred Klaassen
Klant: Carlo Haerens, Anita Peerdeman
Producer: Collin Maas
Regisseur: Rogier van der Ploeg

De doelstelling:
Vifit positioneren als een merk dat positief in het leven staat, dat net als de doelgroep ‘young at heart is’, dat niet wil laten zien waarvoor je moet oppassen, maar wat allemaal mogelijk is. Als je Vifit gebruikt natuurlijk.

De uitwerking:
De campagne draait om situaties die we allemaal beschouwen als een aanslag op onze weerstand. Vifit met de goede LGG-bacteriën ondersteunt de weerstand op peil. Wie onze kopregels leest, begrijpt dat die situaties door Vifit-gebruikers heel prettig gevonden worden (bijvoorbeeld ‘Zomers een nudist, ‘s winters een nudist’ of ‘Echte mannen tanken zonder jas aan’). In filmpjes zien we diezelfde gebruikers die zich als een vis in het water lijken te voelen in die situaties. Nog sterker: ze hebben er lol in.

Het oordeel:
Deze nieuwe Vifit-commercial vind ik echt stukken beter dan die met zangeres Nikki van een half jaar geleden. Het feit dat Vifit je weerstand helpt te verhogen wordt op een overdreven, maar grappige manier weergegeven. De boodschap is daardoor ook heel rechtlijnig: deze mensen kunnen naakt op wintersport omdat ze Vifit gebruiken. Oorzaak en gevolg. Zo simpel kan communicatie zijn. De pay-off vind ik ook mooi, al is hij misschien een beetje lang: “lang leve de weg van de meeste weerstand”.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.