DMmediaplein: Nieuw online platform over Direct Mail

DMmediaplein: Nieuw online platform over Direct Mail

TNT Post lanceert vandaag DMmediaplein, een nieuw online platform gericht op Direct Mail. De ‘papieren mailingen’ dus inderdaad en geen ‘Direct Marketing’. Er is TNT, in het kader van het dalende postvolume, natuurlijk veel aan gelegen om Direct Mail onder de aandacht te blijven brengen. Of zoals ze zelf mooi zeggen: “Direct Mail als effectief middel terug op de kaart te zetten”. Uit onderzoek van TNS NIPO blijkt dat 31% van de ondervraagden de te beperkte kennis van Direct Mail als een belangrijke drempel ziet om het kanaal niet in te zetten. Andere genoemde bezwaren in het onderzoek zijn het beschikbare budget (hoge kosten voor drukken en verzenden) en een gebrek aan een goed adressenbestand. Tegelijkertijd is er weinig kwalitatieve en actuele informatie online te vinden. Tijd dus voor een platform met advies en informatie.

Is Direct Mail dan nog wel een goed kanaal om in te zetten? Uit hetzelfde onderzoek van TNS NIPO blijkt dat 38% van de ondervraagden vindt dat direct mail een kwalitatieve uitstraling heeft. Meer dan de helft van de ondervraagden (58%) vindt Direct Mail een effectief middel om gericht de doelgroep te benaderen en 53% ziet de mogelijkheid om de boodschap te personaliseren als een groot voordeel.

De basis van de website wordt gevormd door een opiniërend weblog, aangevuld met o.a. Tips & Tricks, Facts & Figures (onderzoeken), Nieuws en Cases. De website bevat verder een aantal handige dm-tools, zoals een ROI calculator en een DM woordenboek.

DMmediaplein is opgericht in samenwerking met Impress, Nic Oud, Pondres en PrimaPost. Cendris (100 procent TNT-dochter) is contentpartner en er staan 13 bloggers in de lijst. Zie hieronder een presentatie over de lancering:

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Mooi artikel, dank daarvoor. DMmediaplein is ook te volgen via Twitter op http://twitter.com/dmmediaplein en tevens op Twitter en Linkedin.

    geplaatst op
  • En waar is het dmmediaplein nu? En wat is er gebeurd met de artikelen van de gastbloggers?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.