RFS koopt 60 procent van aandelen webwinkel Fonq

RFS koopt 60 procent van aandelen webwinkel Fonq

Online retailgroep RFS Holland Holding B.V. (RFS), neemt een meerderheidsbelang van 60 procent in Fonq.nl. De huidige eigenaren en directie houden het resterende belang van veertig procent en blijven verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. Met deze overname versterkt RFS Holland Holding B.V. haar leidende positie in de online markt in Nederland. De overname van Fonq past in de groeistrategie van RFS. Paul Nijhof, CEO van RFS Holland Holding:

“Met Fonq.nl voegen we weer een nieuwe winkelformule toe aan onze groep naast wehkamp.nl en Create2Fit en geven we een verdere invulling aan onze groeistrategie. Fonq is gezonde flink groeiende onderneming. Als RFS kunnen wij hier een extra impuls aan geven door onze kennis en ervaring op het gebied van het onderhouden van verschillende en omvangrijke assortimenten, met complexe ICT-omgevingen en met logistiek, distributie en retourstromen. Daar ligt onze kracht als groep.”

Patrick Kerssemakers, oprichter en lid van de directie van Fonq.nl, meldde vanmorgen telefonisch dat de overname vooral bedoeld is om Fonq.nl sneller door te ontwikkelen.  Dat gaat hij zélf doen, met de huidge direct. “RFS wil juist dat de huidige direct aanblijft. Er wijzigt verder niets. Alles groeit zelfstandig door: alles blijft onder de Fonq-vlag. Ik zie veel toegevoegde waarde, verwacht veel voordelen met kennisdeling, inkoop en met logistiek.
Of Kerssemakers niet verwacht dat onderdeel zijn van RFS ook nadeel kan hebben wat betreft concurrentie met domeinen als Wehkamp.nl?  “Nee, het bijt elkaar niet. Wehkamp verkoopt barbeques en wij ook. De concurrentie wordt niet groter: die is er al. RFS krijgt alleen een grotere punt van de taart.”

Over RFS Holland Holding

RFS Holland Holding B.V. (RFS) is het moederbedrijf van wehkamp.nl, Lacent B.V., Create2fit en nu dus ook Fonq.nl. De onderneming is marktleider op het gebied van online winkelen in Nederland. Bij RFS Holland Holding B.V., met een jaaromzet van € 487 miljoen, werken in totaal 830 mensen. De strategie van RFS is gericht op het uitbouwen van haar leidende positie in online-winkelen in Nederland door organische groei van de bestaande formules, acquisities en het aangaan van strategische allianties met gerenommeerde retailers die actief zijn in Nederland.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.