Google visualiseert zoekopdrachten

Google visualiseert zoekopdrachten

Google heeft gisteren Search Globe gelanceerd, een tool waarmee zoekopdrachten worden gevisualiseerd op de wereldbol. De interactieve webapplicatie, die alleen draait op Chrome of andere WebGL browsers, maakt onderscheid tussen de gebruikte talen en het volume. Zoals verwacht is er veel activiteit te zien in Europa, Amerika en delen van Azië, en daarentegen weinig in bijvoorbeeld Afrika. De tool moet developers informeren over hoe gebruikers de zoekmachine inzetten.

Het project is open source, andere developers kunnen de data dus uitlezen en er zelf mee aan de slag gaan. Ingezoomed op Europa is te zien dat er over heel Nederland goed gebruik wordt gemaakt. Amsterdammers zoeken beduidend het vaakst het internet af met Google.

Via LetsGoSocial.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • volgens mij is het niet per definitie zo dat de Amsterdammers het meeste afzoeken, maar heeft die vertekening vooral te maken met de locatie van datacentra, knooppunten e.d. :)

    geplaatst op
  • Goed punt Martin. Particuliere ISP's solven wel redelijk goed geografisch afaik, heb je het dan meer over de zakelijke aansluitingen/grote netwerken die via Amsterdam resolven?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.