Blue Shots TV: In gesprek met Bart Kuiper van Leukwerkt

Blue Shots TV: In gesprek met Bart Kuiper van Leukwerkt

In de serie Idealizes die Michael van Os voor zijn rekening neemt praat Michael met de absolute leiders uit de reclame. Met in deze aflevering een gesprek met Bart Kuiper, eigenaar van bureau Leukwerkt.  Bart vertelt over zijn visie op het vak (‘humor is geen streven maar een sterk instrument’), zijn visie op accounts (hij gaat eerlijk in waarom hij niet mee pitchte op het ING account, toen ING besloot een nieuwe bureau pitch uit te schrijven, terwijl ze met Bart werkte en 60% van zijn inkomsten verzorgde) en kijkt terug op zijn samenwerking met Hans van Dijk van Skipintro (‘dat was de leukste periode uit mijn carrière, we waren een fantastisch team’).

Ook vertelt hij over zijn bureau (‘we zijn echte campagne bouwers’) en de rol van televisie (‘Voor reguliere merken is TV het medium waar je merken sterk kan maken’). En tot slot blikt hij, hij is nu 65 jaar, vooruit naar de toekomst en de noodzaak het fundament van zijn bureau te verbreden en te zorgen dat het zonder hem door kan en vertelt hij wat hij ervan vindt dat er wederom internationale bureaugroepen aan zijn deur kloppen om zijn bureau in te lijven.

Op de hoogte blijven van nieuwe programma’s van Blue Shots TV kan via e-Mail, RSS, iTunes, of via Twitter.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Leuk interview, maar wel erg braaf en empathisch. Bart Kuiper komt het best tot zijn recht tegenover een interviewer die hem intellectueel uitdaagt en kritisch weerwerk durft te leveren.

    geplaatst op
  • ja, het onverantwoord hoge ouwe-jongens- krentenbrood-gehalte van dit gesprek begint na een paar minuten op de zenuwen te werken

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.