YouTube groeit na zes jaar onvermoeibaar door

YouTube groeit na zes jaar onvermoeibaar door

YouTube is 6 jaar oud geworden en is zonder twijfel de absolute winnaar in online video. In zes jaar tijd is YouTube gegroeid naar 3 miljard bekeken video’s per dag, dat is een stijging van 50% ten opzichte van vorig jaar. Verder is het uploaden van video per minuut gegroeid naar 48 uur. Dat is een groei van 37% in de laatste 6 maanden en 100% over het laatste jaar aldus het YouTube blog.

Hoe lang kan YouTube - en het internet - deze groei volhouden? Om de cijfers van YouTube even in perspectief te zetten: we kijken dus dagelijks meer video dan we zoekopdrachten doen (slechts 500 miljoen per dag). Met 2 miljard internetgebruikers kijkt iedere internetgebruiker iedere dag gemiddeld anderhalve YouTube video. Qua uploads zetten we iedere minuut ongeveer 25 speelfilms op YouTube, dat zijn er dus iedere dag 36.000. Veel meer dan we ooit zouden kunnen consumeren.

Online video laat dus geen enkele remming in de groei zien en met de opkomst van steeds betere kwaliteit video is het de vraag of YouTube - laat staan het internet - met deze groei de capaciteit nog wel aankan. Zeker met de opkomst van video via de mobiele telefoon en de introductie van live video op YouTube…. Tot die tijd blijven we nog gezellig met z’n allen uploaden en kijken!

Bron / infographic via YouTube Blog.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.