Zanox neemt M4N over

Zanox neemt M4N over

Zanox neemt 100% procent van de aandelen van het Nederlandse affiliate netwerk M4N over. Het overnamebedrag is onbekend. De overname maakt deel uit van de internationale groeistrategie van het bedrijf en maakt Zanox marktleider in de Benelux. Roger Kenbeek, algemeen directeur van zanox Benelux en Thomas Joosten, algemeen directeur en medeoprichter van M4N, vormen vanaf vandaag gezamenlijk het management van de nieuwe onderneming en focussen op de optimale integratie van beide partijen.

Zanox opende onlangs nog een kantoor in Turkije. Momenteel heeft het bedrijf 12 kantoren in Europa.

M4N heeft 53 medewerkers in dienst, ongeveer 450 adverteerders en 2.700 publishers in het netwerk en realiseerde in 2010 een omzet van 17,9 miljoen euro. Het netwerk stond in 2010 voor de vierde keer in de Deloitte Technology Fast50 en won de FD Gazellen Award 2010. De twee oprichters, Thomas Joosten (CEO) en Klaas Joosten (CTO) blijven werkzaam in het nieuwe bedrijf.

Het acquisitieproces heeft ruim 6 maanden geduurd. Roger Kenbeek: “Zij (M4N, red,) hebben gekeken welke club het beste bij hen past om in deze markt verder te kunnen groeien. Wij maken zelf onderdeel uit van Axel Spinger, een uitgever die nu veel online acquisities in Europa doet”.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.