Case: #modernespreekwoorden en T-Mobile

Case: #modernespreekwoorden en T-Mobile

De gemiddelde tweep zal het niet ontgaan zijn dat er afgelopen week een golf van mensen traditionele spreekwoorden in een modern jasje vertaalden met de hash-tag #modernespreekwoorden. Op het hoogtepunt op vrijdag 10 juni jl. was het zelfs een trending topic in Nederland. Getriggerd door deze (ietwat sarcastische) tweet en de relevantie die T-Mobile heeft met moderne termen, is er een win-actie gekoppeld aan de leukste, moderne spreekwoorden.

Resultaten

Uiteindelijk zijn er op de actie bijna 300 replies ontvangen waar op de vrijdagmiddag erg hard om is gelachen. Het “feel-good” aspect van deze actie is dan ook van hoger belang dan het uiteindelijke kwantitatieve resultaat. Het team heeft een top-10 samengesteld van de grappigste en origineelste #modernespreekwoorden en de winnaar zal zijn gewonnen prijs ontvangen.

1. Iemand aan het time-linetje houden
2. Hoge UMTS masten vangen veel wind
3. Beter 1 Angry Bird in de hand dan 10 in de lucht
4. Er met de iPad naar gooien
5. Voor jou een vraag, voor mij een tweet
6. Als klap op de firewall
7. Daar lusten de honden geen Gingerbread van
8. Een cookie van eigen deeg
9. Hij heeft twee Linkedin handen
10. Je haalt mij de Adwords uit de mond

In de toekomst zal er door het Twitter account @T-Mobile_shop vaker ingespeeld worden op Trending Topics om zo actueel te blijven met win-acties. Voorwaarde is uiteraard wel dat er enige relevantie is met de producten en/of diensten van T-Mobile.

Natuurlijk wordt er continu gekeken naar andere originele initiatieven die we via de sociale media kanalen kunnen verspreiden. Heb je een leuk idee of een aanvulling op dergelijke acties, laat dit dan zeker weten.

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Erg leuke actie. Van mij mogen meer bedrijven op deze manier communiceren. T-Mobile laat hiermee wel zien dat het niet moeilijk hoeft te zijn. Creativiteit genoeg.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.