Direct solliciteren met je LinkedIn profiel

Direct solliciteren met je LinkedIn profiel

LinkedIn heeft zojuist officieel een nieuwe functie gelanceerd waarmee ze weer echt extra functionaliteit toevoegen. LinkedIn heeft eerder al andere partijen als Branchout en Monster buiten spel gezet, maar zet nu een stap verder. Apply with LinkedIn is een applicatie die bedrijven bij hun vacatures kunnen zetten. Daarmee kun je direct met je eigen LinkedIn profiel solliciteren op een functie. Handig? Ja, ik denk het wel.

Logisch gevolg

LinkedIn is druk bezig met allerlei tools om ook bijvoorbeeld de starters op de arbeidsmarkt naar hun netwerksite te trekken. Met de speciale toevoeging voor studenten, wordt deze interessante groep gelokt. Helaas nog niet helemaal ingericht op de Nederlandse onderwijsmarkt. Desalniettemin is LinkedIn druk bezig om meer uit het netwerk te halen. Steeds meer features maken het een steeds interessanter Social netwerk dat nog geen directe concurrentie kent. Je kon al heel mooi content die je online vindt direct delen in de statusupdates en in groepen en nu kan je ook met een druk op de knop solliciteren.

Dit was er toch al?

Ja, er was al een koppeling mogelijk met LinkedIn. Collega blogger Bas van de Haterd (@bvdhaterd) heeft dit al bij meerdere bedrijven geïmplementeerd, maar de procedure was nog vrij complex.
Ik heb toen eens alle stappen doorlopen en dat was nog best veel handwerk.

 Nu is het een stuk makkelijker geworden.

Hoe werkt dat?

Volgens het persbericht:

Met ‘Apply with-LinkedIn’ kunnen werkzoekenden op eenvoudige wijze solliciteren en tegelijkertijd laten zien dat ze vertrouwen hebben in hun professionele identiteit en merk. Hun LinkedIn-profiel toont namelijk zowel hun vaardigheden en ervaringen als hun professioneel netwerk. Oftewel, de inhoud van je LinkedIn profiel.
Wanneer sollicitanten op ‘Apply with-LinkedIn’ klikken, kunnen zij hun profiel bewerken voordat ze het opsturen, of ze kunnen rechtstreeks via ‘Submit application’ de data van hun openbare LinkedIn profielen sturen, of het online sollicitatieformulier van de werkgever automatisch invullen. Sollicitanten ontvangen direct na het indienen een bevestiging en een overzicht van relevante connecties die ze kunnen benaderen om hun kansen op de baan te vergroten. Daarnaast kunnen sollicitanten eenvoudig hun ‘Apply with’-inzendingen beheren door naar de LinkedIn.com ‘saved jobs’ tab te gaan. Dit maakt de zoektocht naar een baan nog efficiënter.


LinkedIn heeft er gelukkig een handig videootje van gemaakt, zodat ik niet alles hoef uit te leggen.


Nu nog even zorgen dat deze button ook bij de vacature voor de communitymanager hier op Marketingfacts komt.

 


DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Wat ik nog een beetje mis is wat het nu makkelijker is dan via de API werken. Ik moet zeggen dat ik het Continu verhaal, waar ik dus bij betrokken ben, niet heel veel ingewikkelder vind. Hooguit het 'toestemming geven' is een extra stap. Wel kan je middels deze vorm meer informatie uit Linkedin halen, namelijk ook het mail adres (dat geeft de api nooit vrij).

  Het grote verschil ben ik nog niet geheel achter moet ik eerlijk zeggen, behalve dat Linekdin maar met een heel beperkt aantal ATS"en samenwerkt naar ik heb begrepen (die in Nederland nog eens redelijk klein zijn) en je via de API heel makkelijk alles goed gecodeerd (als je wilt) het je ATS in kan laten lopen.

  geplaatst op
 • Grappig krijg net een uitnodiging via mail van Monsterboard

  "Laat je sociale netwerk voor je werken.
  Met trots introduceren we ons gloednieuwe product voor professioneel netwerken op Facebook. Maak kennis met BeKnown™ op Facebook "

  http://apps.facebook.com/beknown/welcome?WT.mc_n=crm_bk_nl_1107T2

  Ik zeg goede timing of mosterd na de maaltijd!!??

  geplaatst op
 • Het lijkt me voor veel sollicitanten een goede stap. Kan me zo voorstellen dat je na het versturen van de zoveelste CV (die je soms nog wat moet aanpassen) en motivatiebrief zo enorm klaar bent daarmee dat je één druk op de knop een stuk beter kunt waarderen ;-). Ik vind de hamvraag echter: gaan bedrijven dit echt omarmen of willen ze nog steeds CV's en motivatiebrieven op de ouderwetse (e-mail) manier? Anders kun je je nog zo hard suf solliciteren via LinkedIn, als bedrijven brieven per mail voorrang geven (bijvoorbeeld omdat ze van mening zijn dat dat minder lui is) dan heb je er niks aan.

  geplaatst op
 • Meerdere bedrijven maken hier al gebruik van!

  Wij maken hier bij Workoptions al 1 maand gebruik van de Linkedin ‘sollicitatieknop’ . Zie http://www.workoptions.nl/vacatures-zoeken/all/ klik op een vacature , klik op solliciteer en je kan met je linkedin gegevens solliciteren!

  geplaatst op
 • Of het via mail of Linkedin is, het is met name belangrijk om een goede motivatiebrief te maken die onderscheidend is van de rest.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.