Video verslag TEDxTheHagueLIVE

Video verslag TEDxTheHagueLIVE

We kennen het allemaal, TED, Ideas Worth Spreading. Topsprekers over de hele wereld bij elkaar, die spreken over Technology, Entertainment, Design, Business, Science, Culture, Arts, of Global Issues. Eigenlijk is elke TED-Talk de moeite waard om te bekijken, elke spreker weet zijn eigen unieke invalshoek inspirerend over te brengen. Op 13 juli 2011 vond TEDxTheHagueLIVE plaats, en wij van Talk&Do.TV hebben dit met een aantal andere vrijwilligers geproduceerd. In dit artikel publiceren we de video’s die we op het evenement hebben geschoten.

Uiteraard van de 7 sprekers op TEDxTheHagueLIVE. Eva-Maria Westbroek ontving lovende kritieken voor haar optreden als Sieglinde in Wagners Walkure in de Metropolitan Opera te New York. Zij houdt een duopresentatie met haar vader, de geoloog Peter Westbroek. Verder treden op foodie Kathy Voyles, componist/dirigent Merlijn Twaalfhoven, kunstenaar Martin Sjardijn, stadstuinier Rachelle Eerhart en fitnessexpert Richard de Ruijter.

Deze 7 video’s zijn geproduceerd onder de strenge voorwaarden van TED. We hebben de video’s aan TED aangeleverd, en de TED-redactie bepaalt of en wanneer ze op de TED-Global-site komen. Daar hebben wij dus geen invloed op. Je kunt de video’s hier bekijken!
TEDxTheHague - volledige playlist
Rachelle Eerhart - Urban Farmer, Taking a Natural Cycles Perspective
Kathy Voyles - Changing the World One Dinner at a Time
Peter Westbroek - Earth and Wagner!
Eva-Maria Westbroek - Music is a Language
Merlijn Twaalfhoven - A Musical Bridge
Richard de Ruijter - Fitness in 2011
Martin Sjardijn - Earth is Done

Daarnaast produceren we zelf:
- interview met organisator Yolanthe Smit;
- interviews met de sprekers;
- impressie van het evenement;
- “the making of / behind the scenes” video.

 

Ik kijk terug op een mooi project en een mooi evenement. Ik draag TED een warm hart toe en hiermee heb ik de kans gehad ook een aantal TED-video’s te produceren. Alle TED-bijeenkomsten worden uitsluitend door vrijwilligers en sponsors georganiseerd. Gaaf toch? Vrijwilligers?  Er wordt niemand betaald. Een mooi initiatief om aan mee te werken. Wie weet zien we onze video’s later terug op TED Global. De volgende videografen werkten mee aan de TEDx-video’s: Edo van Santen @edovansanten - Talk&Do.TV, Sander Olislagers - AV Direct @av_direct, Walter Brokx - Brokx Media @brokxmedia en Hugo van der Meer - Keyframe Productions @hugovandermeer.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.