Nederland terug naar New York: Marketing lessen uit Amerika

Nederland terug naar New York: Marketing lessen uit Amerika
, DDMA

Vanaf oktober 2011 zal ik, Monique Rutten, voor de DDMA gedurende één jaar wonen en werken in New York. Waarom dan een bericht op Marketingfacts? Vanuit deze wereldstad - waar de “marketingsky the limit is” - ga ik op zoek naar trending marketingtopics en blog, twitter en bericht hierover.  Uiteraard blijf ik niet achter mijn laptop zitten. Ik bind mijn Nikes onder voor congressen, interviews en marketing van de straat. Ik ga ook namens de leden op pad voor hun ingediende kenniswensenlijstjes. Oftewel, genoeg te doen het komende jaar.

Wat ga ik namens het DDMA doen in Amerika?

Inspiratie & kennis op bestelling

Door mijn aanwezigheid zal de DDMA nog dichter betrokken zijn bij de internationale ontwikkelingen van dialoogmarketing en privacy. Tijdens mijn periode in New York blijf ik de 270 leden en 20 commissies ondersteunen zoals ik in de afgelopen 6 jaar heb gedaan. Een mooi voorbeeld van het nieuwe werken. Ten tweede wil ik de leden en de sector inspireren met kennis over dialoogmarketing uit het marketingwalhalla Amerika. Denk aan een bezoek aan de DMA conferentie in Boston, of interviews met Nederlandse marketing startups in New York. Maar het is geen eenrichtingsverkeer. Ik zit ook in de VS om marketingvraagstukken van de leden te beantwoorden. Waarom slaagt online fondsenwerving in Amerika wel? En hoe wordt de dialoog in huis aan huis verspreiding gebracht?

Internationaal kennisnetwerk

Naast de internationale functie van Diana Janssen als vice voorzitter Fedma en de detachering van Jitty van Doodewaerd in Brussel, ben ik de derde DDMA’er die internationaal opereert. Het streven is het komende jaar een kennisbrug te bouwen tussen de internationale DMA’s zodat de leden waardevolle internationale marketingkennis tot hun beschikking krijgen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Les 1: geen blatante self-promotion.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.