Facebook koopt Gowalla

Facebook koopt Gowalla

Gisteren kwam CNNMoney met het nieuws dat Facebook Gowalla heeft overgenomen. In de strijd om de gebruiker bij Location Based Services (LBS) had Facebook places al verloren van FourSquare en Gowalla. Met deze nieuwe aankoop zouden ze een grote slag kunnen slaan richting FourSquare. Zowel Facebook als Gowalla willen de deal niet bevestigen. Ook is er geen overnamebedrag bekend.

Facebook op overnamepad.

Facebook had begin dit jaar al aangekondigd minimaal 20 bedrijven of producten over te nemen om te integreren in Facebook. Hoeveel ze er nu al hebben dit jaar moet ik nog uitzoeken, maar deze overname is zeker een significante slag.

User Generated Cityguides

Gowalla heeft, op het gebied van aantallen gebruikers, op dit moment de strijd verloren van FourSquare. Maar qua aanbod en diensten zijn ze zeker interessant. Gowalla ontsluit de check-ins van de gebruikers op een zeer mooie manier en presenteert deze als een soort van user generated cityguides. En is dat niet ook wat wij allemaal willen in deze peer-controlled samenleving waar we in zitten? Wij willen toch van onze vrienden horen waar we heen moeten als we een stad bezoeken?

Serieuze slag richting FourSquare?

Gaat FourSquare hier nu last van krijgen? Ik denk het wel. Door meerwaarde te creëren aan de Location Based Service (LBS) en deze te integreren in de Facebook timeline denk ik dat meer mensen er gebruik van maken. De user-base van Facebook (8.000.000) is groot genoeg om snel Gowalla de nieuwe standaard te maken. En ja, nu kan FourSquare nog gekoppeld aan Facebook, maar dat zouden de strategen in Palo Alto natuurlijk snel uit kunnen zetten.


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Je schrijft:
    Wij willen toch van onze vrienden horen waar we heen moeten als we een stad bezoeken?

    Maar dat wil ik helemaal niet horen. Ik vind het leuk om wat te zwerven in een nieuwe stad en zelf op onderzoek uit te gaan.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.