Het is officieel: Facebook stapt voor $5 miljard naar de beurs!

Het is officieel: Facebook stapt voor $5 miljard naar de beurs!

Er werd al maanden over gediscussieerd, maar nu is het dan echt zover: Facebook heeft zojuist de langverwachte IPO (initial public offering) ingediend! (via Mashable). Zoals de geruchten al luidden, hoopt Facebook met de beursgang $5 miljard op te halen. Als het Facebook lukt dan zal het de grootste beursgang van een technologie bedrijf ooit zijn.

Het beursdocument geeft tevens een precieze kijk in de feiten & cijfers van Facebook. In 2011 verdiende Facebook in totaal $3,71 miljard. Winst: 1 miljard (+65%). Naast advertising maakte online games (12%) een belangrijk deel op van die omzet. In totaal heeft het platform nu 845 miljoen actieve gebruikers per maand, een groei van 39% ten opzichte van vorig jaar. Ook een leuk feitje: per dag worden er maarliefst 2,7 miljard likes en comments geplaatst!

Afgelopen december waren er dagelijks 483 miljoen gebruikers actief op het sociale netwerk. Een groei van 48% ten opzichte van 2010. Er is daarnaast een zeer groot aantal gebruikers dat gebruik maakt van Facebook via hun smartphone: 425 miljoen. Op de laatste dag van het jaar telde Facebook 100 miljard vriendschappen.

Het document geeft ook inzicht in andere mogelijkheden voor adverteerders op Facebook. Zo merkt Mashable op dat, wanneer je bijvoorbeeld bij je lokale Starbucks incheckt, Starbucks Facebook kan betalen om die check-in prominenter aanwezig te laten zijn in de nieuwsfeed van je vrienden.

 

Het document wat door Facebook is ingediend voor de beursgang:
Facebook S 1


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Vraag me echt af of dit echt nog gaat om het ophalen van geld voor het bedrijf. Is het niet gewoon een gigantische egoboost voor meneer Zuckerberg? Ik zou hem geen ongelijk geven in ieder geval...

  geplaatst op
 • Het gaat vooral om cashen denk ik. Gezien de mogelijke concurrentie van Google is het niet onverstandig om je winst te pakken (zeker met een Koers/winst verhouding van 100). Dus niet zo zeer een egoboost als wel een boost voor de bankrekening

  geplaatst op
 • Indrukwekkende cijfers natuurlijk. Laten we alleen niet vergeten dat dit ook JOUW gegevens zijn, die hier worden verhandeld. Je hele leven is online een paar tientjes waard.

  Just saying.

  geplaatst op
 • na de beursgang zal het snel bergaf gaan met FB

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.