30% volwassen Nederlanders gebruikt internet (nog) niet

30% volwassen Nederlanders gebruikt internet (nog) niet
, Carl Mangold

Uit het CBS-rapport ‘De Digitale Economie 2004’ blijkt dat 30% van de volwassen Nederlanders nog nooit iets met internet gedaan heeft. En dat komt vooral door de vergrijzing: ruim 2/3 van alle volwassen Nederlanders

deze groep niet-internetters is 55-plusser.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • 'Ruim 2/3 van alle volwassen Nederlanders is 55-plusser' volgens Carl Mangold. Dat is nogal een boude bewering. Dat zou betekenen dat er in Nederland acht miljoen 55-plussers zouden zijn, vier miljoen Nederlanders tussen 0 en 20 jaar en vier miljoen Nederlanders tussen 20 en 55 jaar. Is de wens hier de vader van de gedachte?

  geplaatst op
 • @Gert: Die bewering komt niet van mij, maar van het Centraal Bureau voor de Statistiek:

  "In 2004 hadden 3,8 miljoen volwassenen internet nog nooit gebruikt. Dit betekent dat 30 procent van de 18-plussers geen internetgebruiker is. Tweederde deel van deze groep bestaat uit personen van 55 jaar en ouder. In 2003 hadden nog 4,2 miljoen volwassenen geen internetervaring."

  geplaatst op
 • Euh, nu ik 't nog eens lees: Dat 'deze groep' slaat natuurlijk op die 30% van de 18-plussers dat geen internetgebruiker is. En dat betekent dus dat van die groep niet-internetters tweederde 55-plusser is. Mijn excuses; ik zal mezelf direct even verbeteren.

  geplaatst op
 • Niets te danken, ken je klassiekers :)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.