ReclameReview: Coca Cola’s CalorieKompas

ReclameReview: Coca Cola’s CalorieKompas

Coca Cola komt met het CalorieKompas, waarop je de verschillende producten die zij aanbieden kunt vergelijken met andere producten.

Credits
Ik heb geen idee… iemand?

De doelstelling:
Coca-Cola heeft het CalorieKompas ontwikkeld om de consument eenvoudig beter inzicht te geven in de calorie- en suikergehaltes van de diverse segmenten binnen de frisdrank- en sappencategorie. Met behulp van de CalorieKompas kan de consument een bewuste keuze maken.

Het oordeel:
Het CalorieKompas (sorry, maar ik kan het niet met een spatie schrijven, dat doet pijn aan mijn ogen…) is een PDF. Dat is een stuk minder flitsend dan de Ola Tussendoortjesvergelijker, waar het CalorieKompas overigens verdacht veel op lijkt. Ook hier worden immers calorieën van producten met elkaar vergeleken. Ik vind het idee daarom lang niet zo leuk als een half jaar geleden, toen Ola het lanceerde. Uiteraard komen de producten van Coca Cola goed uit de vergelijkingstest, want daar gaat het om. Ook op dit punt zijn er dus geen verrassingen. Wat vinden jullie van deze actie?


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Frisdrankenfabrikanten hebben al een flinke tijd last van een ongezond imago. Zogenaamde 'still drinks' (de 'dubbel frisssssen' van de wereld) profiteren hiervan. Om maar te zwijgen over de sappen incl al hun suikers.

  Goed idee om dus nog eens te onderstrepen hoe de verhoudingen werkelijk liggen!

  geplaatst op
 • De commercial die op dit moment gevoerd wordt (en ook beschikbaar is op de pagina van het CalorieKompas) vind ik vele malen beter. Op een hele charmante wijze brengt Coca Cola over dat hun product(en) er eigenlijk voor iedereen zijn.

  geplaatst op
 • ja die PDF is een beetje jammer ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.