ReclameReview: Sourcy

ReclameReview: Sourcy

Sourcy Vitaminwater introduceert de Stufftesters “If it ain’t easy, its crap”- campagne. De campagne draait om een fictieve ADHD-show, waarin twee onstuitbare Amerikanen allerlei spullen testen, die ons leven gerieflijker moeten maken. Wat niet door de test komt, wordt met veel geweld en lawaai stuk gemaakt. Uiteindelijk blijkt maar één ding écht easy te zijn: Sourcy Vitaminwater, Vitamins and Water in one Bottle, 100% easy. De vraag is alleen of de boodschap van Sourcy overkomt.

Sourcy Vitaminwater

Credits:
Bureau: Woedend!
Account: Rianne Zandstra, Merel Hoogendorp
Art: Lennart Driessen, Quincy James, Bart Janssen
Concept: Lennart Driessen, Marnix Pauwels
D.O.P.: Daniël Bouquet
Editor: Joost van Veen
Fotografie: Melissa Lissone
Klant: Jan-Willem Paans, Marie Monique van der Salm
Producer: Judith Engels
RTV: Rianne Zandstra, Diederik Willebrandts
Regie: Arne Toonen
Strategie: Paul Woltering
Productie: hazazaH
Postproductie: Crabsalad

De doelstelling:
Naamsbekendheid van Sourcy Vitaminwater verhogen.

De uitwerking:
Sourcy Vitaminwater introduceert de Stufftesters “If it ain’t easy, its crap”- campagne. De campagne draait om een fictieve ADHD-show, waarin twee onstuitbare Amerikanen allerlei spullen testen, die ons leven gerieflijker moeten maken. Wat niet door de test komt, wordt met veel geweld en lawaai stuk gemaakt. Uiteindelijk blijkt maar één ding écht easy te zijn: Sourcy Vitaminwater, Vitamins and Water in one Bottle, 100% easy.

Het oordeel:
Natuurlijk is het leuk om een dergelijk campagneconcept te bedenken. Een beetje dingen afbreken omdat ze niet easy zijn, mooi toch? De vraag is alleen of de boodschap van Sourcy overkomt. Is ‘easy’ wel de USP die mensen die mensen aanzet om Sourcy Vitaminwater te kopen? Ik kan natuurlijk alleen maar van mezelf uitgaan. Ik ken het product, maar heb het nog nooit gekocht. Persoonlijk vind ik het namelijk net zo easy om gewoon fruit te eten, zodat ik mijn vitaminen binnen krijg. Een waterdrinker ben ik ook niet echt, dus voor mij zou de smaak van Sourcy Vitaminwater een stuk belangrijker zijn dan hoe easy het is. Als er tenminste smaak aan het water toegevoegd is. Daarnaast vind ik dat het drukke karakter van de commercial de aandacht afleidt van de boodschap. Maar daar ontkom je natuurlijk niet aan met dit concept.

Trouwens, ik zag deze commercial laatst als pre-roll op YouTube. Sourcy doet dus wel zijn best om Vitaminwater onder de aandacht te brengen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Ik moet eerlijk bekennen dat ik het concept ook niet helemaal begrijp. Ik begrijp dat ze willen uitstralen dat Sourcy Vitamine Water 'easy' is, omdat je water en vitamine binnenkrijgt in 1 keer. Willen ze dan de 'luie' mensen aanspreken?
  Overigens begint de reclame me ook te irriteren, voornamelijk omdat het zo druk is.

  geplaatst op
 • Deze reclame ben ik tegengekomen toen ik programma's ging bekijken op RTL-gemist. Ik irriteerde me mateloos. Vaak wordt er bewust geirriteerd, want dan gaan mensen erover praten. Wat nu dus ook gebeurt. Ik heb in ieder geval de naam Sourcy Vitaminwater onthouden na de reclame.

  geplaatst op
 • Ik denk dat Nederlanders te "nuchter" zijn voor deze nonsens..
  Een beetje dom gedoe over zogenaamd water met vitamine erin, Ik had ergens gelezen dat het nog niet eens zo veel vitamine bevat als bv. een lik aan een sinasappel.
  Een flop dus.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.