68 miljoen Chinezen op het internet

68 miljoen Chinezen op het internet

Volgens een mediabericht van China Internet Network Information Center (CNNIC)  zijn er momenteel In China meer dan 68 miljoen internetgebruikers. Het aantal Chinese websurfers is in het laatste half jaar (sinds december 2002) met 9 miljoen gebruikers verhoogd. Vergeleken met juni 2002 is het aantal surfende Chinezen zelfs gestegen met 23 miljoen gebruikers.

In 1997, toen het CNNIC de eerste keer dit soort statistieken uitbracht, waren er amper een schamele 620.000 Chinezen online. Het groeipotentieel is eigenlijk onuitputtelijk als u weet dat het aantal surfende Zonen (en Dochters) uit het land van de Rijzende Zon maar een fractie (5 procent) van het aantal inwoners van China bedraagt.

Ook de verblijfsduur op het internet van de Chinese websurfer vertoond een stijgende tendens. Verbleef men een half jaar geleden nog gemiddeld 9,8 uur per week op het World Wide Web; inmiddels is dat gegroeid tot 13 uur.

Nog wat cijfertjes: 9,8 miljoen Chinezen hebben een breedbandinternettoegang, 4,9 miljoen moeten het doen met ISDN.  Bijna 40 procent van de geregistreerde internauten zijn tussen de 18 en 24 jaar oud, 40 procent zijn van het vrouwelijk geslacht en ten slotte: 60 procent is ongehuwd.

Bron:
http://www.cnnic.net.cn/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.