7 Ditches TV: Failliet met Jan Willem Alphenaar

7 Ditches TV: Failliet met Jan Willem Alphenaar

In de VS ben je pas echt ondernemer als je failliet bent gegaan, in Nederland is het nog steeds een behoorlijk taboe. En dat terwijl hier toch jaarlijks duizenden ondernemers mee worden geconfronteerd. In het programma Failliet tonen we indringende portretten van ondernemers die door zo'n faillissement zijn gegaan. Want niet alleen de succesverhalen zijn interessant, maar juist van de diepe dalen van deze ondernemers kunnen we dingen leren en zelfs inspiratie op doen.

Hij is in de wereld van social media een bekende, maar ging in 2003 failliet en dat hakte er behoorlijk in: Jan Willem Alphenaar. Hij is er inimddels weer bovenop, maar het faillissement van zijn onderneming heeft hem absoluut getekend. Hij praat op open en eerlijke manier met Ronnie over die heftige periode, wat er gebeurde, wat het met hem deed en hoe hij erop terug kijkt. Een indringend portret van een bevlogen persoon.

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Ronnie, echt een interessant programma maak je hiermee!
  Te vaak hoor je alleen maar de succesverhalen terwijl er dit soort verhalen zijn.
  Misschien verandert de mentaliteit in Nederland wel en gaan we op dit gebied meer Amerikaans te werk.

  geplaatst op
 • Mooi en integer interview. Zeer openhartig van Jan Willem Alphenaar. Complimenten!

  geplaatst op
 • Openhartig onderwerp, maar wat me direct opvalt is de gesloten houding van Ronnie. Het gesprek komt maar langzaam op gang komt en het klinkt als een verhoor/veroordeling. Ook de betutteling in zinnen als: 'je hebt weer een kantoortje'. Jammer! Kan me voorstellen dat je sterkere profielen van iemand neer kunt zetten.

  geplaatst op
 • Ben niet zo'n gesloten type volgensmij, maar sta open voor een cursus van de 'Communicatie adviseur'.

  geplaatst op
 • De beste man komt best naïef over.
  Om maar een voorbeeld te noemen. Je weet dat je failliet bent en toch laat je heel je inboedel thuis staan. Ik had me huis helemaal leeg gehaald.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.