7 Ditches TV: Lieke Lamb, trendwatcher, waarom de crisis tot 2020 duurt

7 december 2012, 15:09

Het einde van het jaar nadert, dus tijd voor een bespiegelend gesprek over wat ons de volgend jaren te wachten staat. Met wie kunnen we dat beter doen dan met trendwatcher Lieke Lamb. Ze vertelt over het feit dat we eigenlijk niet meer in een crisis zitten, maar in een transitiefase. Ook gaat ze in op een van de social trends in 2013, die van de social authorities. Hoe vind je autoriteit op het web en hoe betrouwbaar is deze? Lieke: 'Bijvoorbeeld bloggers, die nemen meer en meer de rol van normale media over, maar laten zich nog heel makkelijk omkopen met gadgets, hoe betrouwbaar ben je dan?' Ook praat ze over de toekomst van de journalistiek, over het belang van duurzaamheid en met name de betekenis daarvan en uit ze haar kritiek op de politiek als het gaat om innovatie. Over de menselijke maat en de razendsnelle technologische ontwikkelingen daarnaast, en over het belang van het openstaan voor nieuwe dingen.

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

8 Reacties

    Jay

    De economie staat op de afgrond van instorten, leuk koetjes en kalfjes gesprek maar zo simpel een van de meest ingewikkelde issues bespreken bewijst hoe weinig van waarde deze uitspraken zijn. Men weet nog niet eens wat er eind dit jaar staat te gebeuren maar mevrouw meld wel even dat we in een transitiefase zitten. Ik heb nieuws voor je, daar zit je altijd in want niks staat vast en al helemaal niet een economie.


    7 december 2012 om 23:38
    Lieke Lamb

    @Jay Dat er nooit iets vaststaat kan ik je niet anders dan gelijk in geven. Dat je altijd in een transitie fase zit is een kwestie van definitie. Je zal niet kunnen ontkennen dat de laatste jaren er een heel duidelijke breuk is geweest met de fase ervoor en dat er modellen en wetmatigheden die lange tijd als norm golden volledig aan het verschuiven zijn.


    9 december 2012 om 18:01
    Michiel

    Deel de analyses van mevrouw Lamb totaal niet. Het geeft maar weer eens aan hoe weinig inzicht men heeft ten aanzien van de oorzaken van de huidige crisis. Namelijk het element rente in ons huidige monetaire/financiële systeem is één van de grootste veroorzakers van de crisis. Wiskundig gezien wordt het systeem uiteindelijk onhoudbaar (exponentiële functie).

    Daarnaast hebben zaken als de oplopende staatschulden, schulden van particulieren en fraude/corruptie in de financiële sector in samenwerking met de politiek alles in een stroomversnelling gebracht.

    Ook ons pensioenstelsel wordt onhoudbaar vanwege de babyboomers enzerzijds leven zij langen en anderzijds zijn er minder werkenden die de pensioenpot moeten vullen.

    Eveneens staan we voor tal van andere uitdagingen met name op het gebied van het milieu, zoals de vergiftiging van onze planeet door olierampen, kernrampen, plastic soup, pesticiden, chemtrails, chemicaliën verwerkt in ons voedsel en onze lichaamsverzorgingsproducten etc.

    Eveneens hebben we te maken met peak-oil, peak-steenkool, overbevissing, verstoring van de voedselketen.

    Dit zijn maar een paar voorbeelden. Ik zou een boek vol kunnen schrijven.


    10 december 2012 om 15:25
    Michiel

    Oops, was vergeten te vermelden dat mijn prognose is ten aanzien van de financiële crisis dat het einde van de Amerikaanse (petro)dollar voor 2017 zal plaatsvinden en daarmee alle andere fiduciaire geldsystemen ook wereldwijd zullen imploderen. Een mandje van (Edel)metalen, zoals goud, zilver, koper en platinum zullen wederom als geld bij burgers gaan functioneren. Edelmetalen zijn namelijk de enige echte wereldreserve munt. Alle fiduciaire geldsystemen imploderen uiteindelijk. Dit hebben we kunnen zien met de val van het Romeinse Rijk, ten tijde van Ghengis Kahn, de Franse Revolutie, de Hyperinflatie in Duitsland in de jaren ’20 en onlangs nog in 2008 in Zimbabwe.

    Eveneens zou mevrouw Lamb moeten weten dat sowieso 2020 te vroeg is voor herstel, wanneer je zaken vanuit een historisch perspectief bekijkt. denk daarbij bijvoorbeeld aan de Kondratieff-golf.

    Mevrouw Lamb zegt dat de mens ook weer meer autonomie zal krijgen. Nou, ik denk het niet. In rap tempo raken we onze autonomie/vrijheden kwijt door wetgeving.

    Had ik het al gehad over de geld verslinden de oorlogen in het Midden-oosten? …nevermind.. tevens denk ik dat we een nieuw koude oorlog met Rusland en China zullen gaan zien naarmate de geldsystemen imploderen. De aandacht verleggen van de burgers is wat machterhebbers doen om in het zadel te blijven. Verdeel en heers!


    10 december 2012 om 15:44
    Andre

    Als ik de bovenstaande reacties samenvat zou een vernieuwd monetair systeem als 6de kondratieff een oplossing zijn. Of is dit te kort door de bocht?


    19 december 2012 om 10:42

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!