7 Ditches TV met Janneke Niessen (Improve Digital)

7 Ditches TV met Janneke Niessen (Improve Digital)
, 7DTV
@RonnieOvergoor

Janneke Niessen is één van de weinige vrouwelijke ondernemers in Nederland die kan zeggen dat ze meerdere succesvolle bedrijven op haar naam heeft staan. Van Improve Digital - een platform voor het veilen van online advertentieruimte - verkocht ze afgelopen jaar 85 procent van de aandelen om het bedrijf snel door te kunnen laten groeien. Ze vertelt in dit 7 Ditches TV-interview over internationaal ondernemen, investeren in groei en de exit.

Janneke Niessen (1977, Deurne) is medeoprichter van Improve Digital en DQ&A. Beide bedrijven zijn actief in de markt van online adverteren. Improve Digital specialiseert zich sinds 2008 in de automatisering van online adverteren en biedt uitgevers een platform om advertentieruimte te veilen. Onder de klanten van het bedrijf bevinden zich namen als RTL, Sanoma en Marktplaats.

Het bedrijf groeide over de grens en werd bekroond met meerdere prijzen, waaronder de Deloitte Rising Star Award en een eerste plaats in de European Red Herring Top 100. Niessen zelf werd in 2011 benoemd tot online mediavrouw van het jaar. Niet verwonderlijk neemt het Zwitserse marketingbedrijf PubliGroupe een jaar later een groot belang in het bedrijf, met 85 procent van de aandelen.

​Voor Improve Digital was Niessen actief als oprichter van online advertentiebedrijf DQ&A en werkte ze als media director voor Advalue, dat het eerste online mediabureau van Nederland zou zijn. De rasondernemer schreef boeken over online media en is actief als mentor voor de startups van Startupbootcamp. Niessen studeerde Management, Economie en Recht in Breda.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.