Simone Brummelhuis (TheNextWomen): “Wij helpen vrouwelijke ondernemers aan experts”

Simone Brummelhuis (TheNextWomen): “Wij helpen vrouwelijke ondernemers aan experts”

Vandaag vindt de grote finale plaats van de TheNextWomen100 2014 Pitch Competition. 7 Ditches TV sprak met oprichter Simone Brummelhuis. Simone was ooit advocaat, switchte naar restaurantsite Iens, maar houdt zich inmiddels bezig met media, als commissaris van TMG en oprichter van business platform TheNextWomen.com. Brummelhuis ziet echter wel een rode draad in haar activiteiten, namelijk de adviesrol en expertise die ze continu toepast. “Ik bijt me graag ergens in vast.” Daarvoor leest en luistert ze veel. “Bij Iens wist ik alles van restaurants in Nederland.” En bij The Next Women gaat het over succesvolle zakenvrouwen. 

Het platform werd vijf jaar geleden opgezet. “Het moest een informatiewebsite worden, maar het is inmiddels veel meer”, zegt Brummelhuis. “Hier leren vrouwen hoe ze een bedrijf kunnen beginnen." “We bereiken duizenden vrouwen”, zegt Brummelhuis. “Het heeft veel waarde voor onze economie om ook vrouwen daarbij te betrekken.”

Groei

Vrouwelijke ondernemers groeien volgens Brummelhuis minder dan bedrijven waar een man aan het roer staat. “Vrouwen draaien binnen vijf jaar break even, mannen binnen drie.” Maar vrouwen zijn niet slechter in ondernemen, denkt Brummelhuis.”Ze hebben vaak een kleiner netwerk, vrouwen gaan meer met vrouwen om, en dat terwijl 95 procent van de investeerders man is.” Vrouwen willen het bovendien zelf doen en roepen minder snel de hulp in van anderen. “Wij helpen vrouwelijke ondernemers aan experts en investeerders. We vergroten hun netwerk.”


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.