7 Ditches TV (video): Omar Kbiri in gesprek met Edward Bardoul van BeyenMeyer

7 Ditches TV (video): Omar Kbiri in gesprek met Edward Bardoul van BeyenMeyer

Dat hij iets met creativiteit wilde doen wist ie al op zijn 12de. Ook op die leeftijd kwam hij in contact met media bij de VPRO; hij trok al snel de aandacht van Wim T. Schippers, waar Edward fan van was. Op de Willem de Kooning Academie kreeg hij, naast de serieuze vakdocenten ook veel les van de snelle reclamejongens uit Amsterdam. Slechte docenten, want geen didactische achtergrond, maar ze inspireerden wel: "Rode cabrio's parkeren op stoep van de academie terwijl het niet mocht, half lam in de klas, namen studenten mee naar de kroeg… het is toch wel een grappig wereldje."

Bij FHV werd hij meteen in het diepe gegooid en lag er een duidelijk carrièrepad. Na 7 maanden stage en 6 maanden werk vertrok hij daar weer en kwam hij in contact met Lucas van de Ven, nu creative director van N=5. Edward over N=5: "N=5 is misschien wel het beste bureau van Nederland op dit moment."

Verder praat Edward over mentoren, en hoe die mentoren hem hebben geholpen, en niet alleen door kennis te bieden, maar meer om zijn loopbaan te vormen en hem te sturen in zijn keuzes. Ondertussen is hij creative director (ECD) bij BeyenMeyer, maar Edward wordt nog steeds geïnspireerd door jonge talenten. Hoe jonge talenten slim gebruikmaken van social media vindt Edward prachtig om te zien:

"Je hebt nu van die jonge kids op WdK academie die onderling strijden om wie de meeste hits in zo kort mogelijke tijd op YouTube kan regelen."

Over het scouten van talent: "Het 'Ajax' van de scouting van de Nederlandse reclamewereld is /TBWA. Een groot talent maar hyperirritant hoe ze overal talent wegkaapten."

Over prijzen en awards: "Als het aan mij persoonlijk lag, zou ik bij bepaalde festivals niet insturen, maar voor je jonge talent is het erg belangrijk voor de motivatie."

Of reclamebureaus wel creatief zijn komt ook aan bod in dit gesprek. Edward is het ermee eens dat reclamebureaus verkrampt zijn en dat het moeilijk is om daaruit te komen.
Als laatste vertelt Edward over de relatie tussen reclame en kunst, de waarde van koppigheid en wat dit te maken heeft met Rembrandt.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.