Jan Gustavo Kuipers (Mr. Chadd) over eerste hulp bij huiswerk

Jan Gustavo Kuipers (Mr. Chadd) over eerste hulp bij huiswerk

Wie hulp zoekt bij huiswerk, doet er goed aan de app van Mr. Chadd te downloaden. Binnen tien seconden hebben scholieren toegang tot een netwerk van universitair geschoolde coaches. Mede-oprichter Jan Gustavo Kuipers legt uit hoe dit concept werkt.

"Gebruikers van alle leerjaren en niveaus kunnen via onze app onbeperkt vragen stellen binnen alle reguliere schoolvakken. Binnen tien seconden staat er via de chatfunctie van de app een universitair geschoolde coach klaar voor de scholier. We hebben een online assessment-tool waarin we coaches scannen op vakinhoudelijke kennis, didactiek, zoek- en typsnelheid. De voorwaarden zijn dat je als coach aan de universiteit studeert, VWO hebt gedaan, minimaal een 8 hebt gehaald voor het vak dat je geeft én de assessment-tool goed doorloopt.’

"Ik doe dit voor mijn vijftienjarige ik"

Hoe was je eigen schooltijd? Kuipers: "Ik doe dit voor mijn vijftienjarige ik die een beetje extra hulp hard nodig had tijdens die middelbare schooljaren. Ik vind het niet goed om kinderen tussen de twaalf en de achttien jaar oud verantwoordelijk te houden voor het traject dat voor ze klaarligt. Het traditionele schoolsysteem is niet fit voor iedereen en daar probeer ik met Mr. Chadd iets aan te veranderen."

Benieuwd naar het hele interview met Kuipers? Bekijk de hele aflevering. 

Credits afbeelding: 7DTV, licentie: CC0 (Publiek domein)

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.