85% Europese studenten maakt gebruik van internet

85% Europese studenten maakt gebruik van internet

85% Europese studenten maakt gebruik van internet

85% van de Europese studenten (vanaf 16 jaar) maakte in 2004 gebruik van internet aldus onderzoek van Eurostat (pdf). In Nederland maakte 90% van de studenten gebruik van internet. Dit ligt iets boven het Europese gemiddelde maar onder het gebruik zoals gemeten in landen als Denemarken, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Finland, Zweden, Noorwegen en IJsland. In de laatste twee landen ligt het gebruik zelf op nagenoeg 100%.

In het onderzoek is ook gekeken naar het internetgebruik onder andere doelgroepen zoals mensen zonder werk en gepensioneerden. Opvallend dat Nederland in al deze doelgroepen tot de top behoort behalve bij de eerder genoemde studenten.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • 1 op de 10 nederlandse internetters gebruikt geen internet? studeren die uit boeken ofzo?

  geplaatst op
 • > 1 op de 10 nederlandse internetters gebruikt geen internet?
  Dat is ook een leuke ja :)

  geplaatst op
 • * verbaasd * Ik wist niet dat internet al zo breed geaccepteerd was!

  geplaatst op
 • Ik ken geen studenten die géén gebruik maken van internet. Sterker nog, met de komst van de DLE (Digital Learning Environment) is het bijna onmogelijk om zonder internet je studie af te ronden.

  geplaatst op
 • Het ligt aan de definitie van 'student'. Als dat ook mbo-autotechniekstudenten en -schoonmaakspecialistes in opleiding zijn, kan ik me voorstellen dat er groepen zijn die nog nooit achter internet hebben gezeten.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.